Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στηρίζει την πρόκληση του Ζεϊμπεκ - Καταδικάζουν οι ΑΝΕΛ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στηρίζει την πρόκληση του Ζεϊμπεκ-Καταδικάζουν οι ΑΝΕΛ
Ενημερώθηκε: 15/07/16 - 18:45

Προκλήσεων συνέχεια μετά το θλιβερό επεισόδιο στην κηδεία του 19χρονου Έλληνα Πομάκου φαντάρου στο χωριό Γλαύκη της Ξάνθης. Ο γραμματέας του τοπικού Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, με ανακοίνωση του στηρίζει την προκλητική ενέργεια του βουλευτή, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ να αφαιρέσει την ελληνική σημαία από το φέρετρο του Πομάκου φαντάρου, την ώρα της μεταφοράς του στο νεκροταφείο για την τέλεση της κηδείας και την απαίτηση του για εκδίωξη του στρατιωτικού αγήματος.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης θεωρεί «φασίστες» όσους δεν στηρίζουν τον Ζεϊμπέκ, τον ψευδομουφτή Μετέ, το ακροδεξιό DEB και τα φερέφωνα της Άγκυρας, που μετά την προσβολή σε βάρος του Ελληνικού Στρατού έστρωσαν και ...«γλέντι» στη Γλαύκη καπηλευόμενοι το δράμα μιας οικογένειας και τον θάνατο του αδικοχαμένου Έλληνα Πομάκου στρατιώτη.

"Με αφορμή την κηδεία του άτυχου 19χρονου στρατιώτη, οι γνωστοί κύκλοι των τοπικών ΜΜΕ της Θράκης έπαιξαν για ακόμα μια φορά το παιχνίδι τους στην περιοχή. Με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων,παρουσίασαν ένα κάλπικο γεγονός που απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα, ως αληθινό, σπέρνοντας ψεύδος και μίσος, καταφέρνοντας να δώσουν πάτημα στις φασιστικές αντιλήψεις και στη ΧΑ, παίζοντας βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της μειονότητας, της τοπικής κοινωνίας αλλά και της χώρας. Δεν θα τους αφήσουμε, δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό", αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση που φέρει τη σφραγίδα του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.

Και συνεχίζει: "Επειδή «καταγγέλθηκε» η διάπραξη αδικημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα (περιύβριση αρχής και συμβόλων, περιύβριση νεκρού κλπ) η παρούσα κοινοποιείται και στην εισαγγελέα Πλη/κών Ξάνθης, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και να αποδοθούν στη δημόσια χλεύη, οι συκοφάντες".

Τ. Κουϊκ: "Εδώ είναι η Ελλάδα. Η χώρα έχει το Σύνταγμα της, τους νόμους και την τάξη της"

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι Ένα - Πειραιάς», σχετικά με τα γεγονότα που καταγράφηκαν στην κηδεία του Έλληνα Πομάκου φαντάρου στη Γλαύκη της Ξάνθης, είπε ότι «τα όποια γεγονότα διαδραματίστηκαν στη Γλαύκη πρέπει, πρώτον, σαφέστατα να καταδικαστούν».

«Δεύτερον, υπενθυμίζω για ακόμη μία φορά σε όλους, ότι κανείς δεν μπορεί να παραβλέπει ότι εδώ είναι Ελλάδα και όπως έχει πει και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στέλνοντας σαφές μήνυμα στο Προξενείο «η Ελλάδα έχει το Σύνταγμά της, έχει τους νόμους της και την τάξη της» υπογράμμισε ο κ. Κουίκ, προσθέτοντας «άρα, κανείς δεν μπορεί να τα υπερβαίνει αυτά. Και καταδικάζουμε τους όποιους ενεπλάκησαν σε αυτή την ιστορία. Φαντάζομαι, ότι θα υπάρξει επίσημη έρευνα για το περιστατικό. Και θα πρέπει να υπάρξει».

«Το μόνο, όμως, που μπορώ να πω είναι ότι παρά την προσπάθεια κάποιων που ήθελαν ακριβώς να δημιουργήσουν ένταση και να υλοποιηθούν τα δικά τους σχέδια, ο Έλληνας Πομάκος φαντάρος κηδεύτηκε τελικά και παρουσία του διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού και των Ελλήνων συναδέλφων του φαντάρων και με την ελληνική σημαία, έτσι όπως έπρεπε, στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της περιοχής, τηρώντας με απόλυτο σεβασμό τα προβλεπόμενα από τη θρησκεία του» ανέφερε ο κ. Κουίκ καταλήγοντας «αλλά από εκεί και πέρα, συνιστώ ψυχραιμία σε όλους και πολύ περισσότερο απευθύνω και πάλι προειδοποίηση: Ότι η Ελλάδα έχει Σύνταγμα, έχει νόμους έχει τάξη όπως είπε - το επαναλαμβάνω - και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, πολύ πρόσφατα από την Κομοτηνή, απευθυνόμενος ευθέως στο Τουρκικό Προξενείο».

Στην Αθήνα για εξηγήσεις ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ

Αξίζει να σημειωθεί πως για τα θλιβερά και πρωτοφανή επεισόδια έχουν ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Το Μαξίμου μάλιστα κάλεσε κατεπειγόντως στην Αθήνα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Απίστευτη πρόκληση του Μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ