Πανελλήνιες 2019:Τέλος στην αγωνία, αυτή την Παρασκευή (28/6) οι βαθμολογίες

Την Παρασκευή (28/6) αναμένεται να αναρτηθούν στα σχολεία όλης της χώρας οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2019-Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις 2019
Ενημερώθηκε: 26/06/19 - 17:32

Πανελλαδικές 2019 -Πανελλήνιες 2019: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, αυτή την Παρασκευή (28/6), οπότε και αναμένεται να αναρτηθούν στα σχολεία όλης της χώρας οι βαθμολογίες.

Οι καταστάσεις με τις βαθμολογίες θα αναρτηθούν στα λύκεια μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα μόρια τους και μέσω της σχετικής ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους κωδικό.

Από το thepressroom.gr να ευχηθούμε σε κάθε υποψήφιο ξεχωριστά, καλή επιτυχία! 

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις

Στις ανθρωπιστικές σπουδές, οι βάσεις 2019 αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ, Γιάννη Βαφειαδάκη, οι βάσεις στο συγκεκριμένο πεδίο θα είναι σταθερές λόγω της ευκολίας των θεμάτων, σε σύγκριση με τα άλλα πεδία. 

Αντίθετη θα είναι η κατάσταση στις θετικές επιστήμες, εξαιτίας της δυσκολίας στα θέματα της Φυσικής. Η πτώση των βάσεων αναμένεται να είναι σημαντική και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ υπάρχει πιθανότητα οι βάσεις σε Πολυτεχνικές Σχολές να μην ξεπερνά τα 18.000 μόρια. 

Για τις επιστήμες Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Παρόμοιες τάσεις θα δούμε και στις επιστήμες Υγείας και τιςιατρικές σχολές. Μπορεί η Βιολογία να έχει μεγαλύτερο συντελεστή, ωστόσο, οι βαθμολογίες στη Χημεία αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Οσον αφορά το οικονομικό πεδίο, τα Μαθηματικά θα καθορίσουν τις βάσεις 2019, καθώς φαίνεται να δυσκόλεψαν τους υποψηφίους.

Στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές

Ενδιαφέρον, όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να υπάρξει και για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ, αυτές οι σχολές αναμένεται να τραβήξουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων από την Περιφέρεια. Οπως εξηγεί, ένα παιδί από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη έχει επιλογές, ενώ ένα παιδί από την Περιφέρεια πρέπει να σπουδάσει εκτός σπιτιού. Δηλαδή, από τη στιγμή που δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα, μια τέτοια σχολή είναι μονόδρομος.