Πατέρας 14χρονου: "Δεν ξέραμε τί περνούσε"

Πατέρας 14χρονου: "Δεν ξέραμε τί περνούσε"
Ενημερώθηκε: 09/07/18 - 12:41

Δεν υπήρχε καμία ένδειξη στο σπίτι που να φανερώνει την κόλαση που περιέγραφε ο 14χρονος στα σημειώματά του, ήταν τα πρώτα λόγια του πατέρα του μαθητή από την Αργυρούπολη που έθεσε τέλος στη ζωή του, στις Αρχές.

Οι γονείς του παιδιού είχαν άγνοια για την κόλαση που ζούσε ο 14χρονος, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πατέρας του παιδιού στις Αρχές.

Η αυτοκτονία του παιδιού έχει προκαλέσει πανελλήνιο σοκ καθώς οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες που οδήγησαν τον νεαρό στο απονενοημένο διάβημα θυμίζουν την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η γειτονιά 

«Ήταν ένας άριστος μαθητής, είχε παρέες, δεν μπορώ να ξέρω τι συνέβη, απορούμε όλοι», δηλώνει ένας από τους γείτονες του 14χρονου στο iefimerida. 

«Η οικογένειά του έχει ταβέρνα, ταΐζει τη μισή Αργυρούπολη. Το παιδί μεγάλωσε εδώ, στην μπασκέτα και στην παιδική χαρά. Ηταν ένα παιδί όπως όλα τα παιδιά, δεν παρατήρησα κάτι ξεχωριστό. Συνάντησα μια δασκάλα του στο σούπερ μάρκετ και απορούσαμε πώς ένα τέτοιο παιδί, άριστος μαθητής, κατέληξε σε αυτή την πράξη. Είχε παρέες, ναι, τώρα αν είχε γίνει κάτι...», λέει ο γείτονας του 14χρονου. 

Ωστόσο, όσοι μένουν γύρω από το Λύκειο όπου φοιτούσε ο ανήλικος λένε ότι τα προβλήματα βίαιης συμπεριφοράς απασχολούν καθημερινά τους καθηγητές του συγκεκριμένου Λυκείου. 

Το σημείωμα που άφησε πίσω του, σε συνδυασμό με πληροφορίες που υπήρχαν για εκφοβισμό (bullying) από συνομηλίκους του, σηματοδοτούν τις έρευνες των αστυνομικών που αναζητούν από χθες τα ξημερώματα να βρουν τις αιτίες που οδήγησαν στην αυτοκτονία τον 14χρονο μαθητή.

Το ανήλικο αγόρι εντοπίστηκε από τους γονείς του στη 1:30 το ξημέρωμα απαγχονισμένο στη βεράντα του σπιτιού του, λίγο αφότου επέστρεψε από πάρτι, Είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο φέρεται ότι έγραφε: «Θέλω να καταστρέψετε αυτούς που με κατέστρεψαν».

Τα σημειώματα

Στο σπίτι του μαθητή δεν βρέθηκε μόνο ένα σημείωμα, αλλά πολλά, στα οποία ο 14χρονος περιέγραφε το bullying που δεχόταν στο σχολείο από τους συμμαθητές τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στο τελευταίο από αυτά κατονομάζει 6 συμμαθητές του ως ηθικούς αυτουργούς.

«Αγαπάω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου» γράφει. Αφού κατονομάζει τους 6 συμμαθητές του καταλήγει: «Αυτοί με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του στα social media ο 15χρονος έγραφε: «Όποιος μιλάει άσχημα κατά την απουσία σου, φοβάται την παρουσία σου».

Ο πατέρας του τραγικού νέου, ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος στην γειτονιά του, είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στα νότια προάστια, ενώ παλαιότερα είχε ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Την υπόθεση ερευνά το τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.