Περίεργη πυρκαγιά στην Ηλεία-Τι προβληματίζει την Πυροσβεστική (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Περίεργη πυρκαγιά στην Ηλεία-Τι προβληματίζει την Πυροσβεστική (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Ενημερώθηκε: 20/08/18 - 20:27

Ερωτηματικά προκαλεί η δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αμαλιάδα ανάμεσα στις κοινότητες Γεράκι και Ανάληψη. Σύμφωνα με πληροφορίες και ρεπορτάζ, ενώ μαίνεται η φωτιά στη Δαφνιώτισσα που οδήγησε στην προληπτική εκκένωση του χωριού, μια ακόμη εστία πυρκαγιάς ήρθε να απασχολήσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η νέα πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει εντοπίζεται σε πευκόφυτο δάσος ανάμεσα σε δύο χωριά. Στο σημείο έχουν σπεύσει 30 άντρες της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 3 ελικόπτερα, που έφυγαν από τη πρώτη πυρκαγιά στην Δαφνιώτισσα. Αναφορικά με την Δαφνιώτισσα νωρίτερα το μεσημέρι δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ηλικιωμένους και παιδιά, ύστερα από εισήγηση της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά έφτασε έξω από τα πρώτα σπίτια του χωριού, όμως με τις διαρκείς ενισχύσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική στο σημείο, κατάφεραν οι άντρες της να αναχαιτίσουν την πορεία της πυρκαγιάς προς το χωριό και πλέον το πύρινο μέτωπο εμφανίζει καλύτερη εικόνα.

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΦΩΤΙΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Στο σημείο συνολικά πλέον και μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν από όμορες περιοχές, επιχειρούν 40 άντρες της Πυροσβεστικής με 20 οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί πλέον ένα ελικόπτερο και αναμένεται να επιστρέψουν εκεί ή στο Γεράκι τα 3 αεροσκάφη που επίσης επιχειρούσαν στο σημείο και αποχώρησαν για ανεφοδιασμό.

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΦΩΤΙΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Και πέρσι, την ίδια εποχή είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στην συγκεκριμένη περιοχή, η οποία, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, «είναι ένα δάσος που δεν είχε καεί στις πυρκαγιές του 2007».

Στο μεταξύ στην περιοχή ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς μετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης περισσότερα από 30 οχήματα και 100 άνδρες, πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνδράμουν από αέρος τρία ελικόπτερα, τρία αεροσκάφη και αναμένονται άλλα δύο καναντέρ. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συντονίζουν ο υποστράτηγος της Πυροσβεστική, Κώστας Κυριακόπουλος, σε συνεργασία με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχο, Γιάννη Καραμαλίκη.

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΦΩΤΙΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑ