Φως στο Τουνελ: Το κουβάρι στη δολοφονία της Μήλου φτάνει στο τέλος του;

 
Φως στο Τούνελ: Ο γρίφος της δολοφονίας του 27χρονου Γιώργου Απέργη φτάνει στο τέλος του

Ενημερώθηκε: 10/11/17 - 19:39

Φως στο Τούνελ: Απόψε (10/11) θα δούμε σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες για την άγρια δολοφονία του 27χρονου Γιώργου Απέργη στη Μήλο.

Κι ενώ ο ανακριτής Σύρου συνεχίζει εντατικά την έρευνα που θα οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου, ήδη μάρτυρες που βρέθηκαν στο δρόμο του Απέργη τη μοιραία νύχτα του πανηγυριού, έδωσαν DNA για να διασταυρωθεί με αυτό που βρέθηκε στα νύχια του.Όμως το "Τούνελ" γνωρίζει ότι πλησιάζουμε στο τέλος, στην λύση.Η κλειστή κοινωνία της Μήλου που δεν βοήθησε καθόλου τις έρευνες τον πρώτο καιρό, πλέον έχει αρχίσει να ανοίγει το στόμα της για τα καλά, ενώ σύμφωνα με το anikolouli.gr το μυστικό βρισκόταν σε ένα πτώμα που δεν μπορούσε να "μιλήσει" φανερά.

Το χρονικό και η δολοφονία μετά το πανηγύρι

Επτά μήνες μετά την εξαφάνισή του, ο 27χρονος Γιώργος Απέργης «έδειξε» το δράστη της στυγερής δολοφονίας του, μετά τη διασκέδαση στο πανηγύρι της Μήλου…

Το «Τούνελ» έφερε στο φως τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε στο σκελετό του. Το χτύπημα στο κεφάλι ήταν προθανάτιο και στα χέρια του βρέθηκαν ίχνη άμυνας με DNA του δράστη, που παραμένει όμως ασύλληπτος!

Το πτώμα του Αθηναίου επιχειρηματία που πήγε στο νησί της Μήλου για να εργαστεί σε θαλάσσια σπορ, βρέθηκε τυχαία από ένα βοσκό, στη δύσβατη περιοχή Κάπαρη κοντά στο χωριό Τρυπητή. Ήταν τοποθετημένο εκεί και πιθανότατα να τον μετέφεραν στο σημείο νεκρό.

Το «Τούνελ» άνοιξε το δρόμο των ερευνών με αποκαλυπτικές μαρτυρίες που έδειχναν στις Αρχές ότι η εξαφάνιση δεν ήταν σκηνοθετημένη από τον ίδιο, όπως πίστευαν, αλλά οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Ο Γιώργος είχε πάει στο πανηγύρι της Παναγιάς στην πλατεία της Πλάκας και διασκέδαζε με την ψυχή του, όπως φάνηκε από φωτογραφικά ντοκουμέντα που βρήκε η εκπομπή.

Τα ξημερώματα της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου 2009 χάθηκε μυστηριωδώς. Η τσάντα του με προσωπικά αντικείμενα βρέθηκε σε μπαρ της πλατείας, ενώ το αυτοκίνητό του σε κοντινό πάρκινγκ. ‘Ανθρωποι του μπαρ έλεγαν ότι τον είδαν τελευταία γύρω στις 4:00 τα ξημερώματα.

Είχε μεθύσει στην πλατεία

Οι μαρτυρίες όμως που εξασφάλισε η εκπομπή αποκάλυψαν ότι μέχρι τις 5:30 το πρωί που ο κόσμος είχε φύγει, έδιναν ποτά στον άτυχο Γιώργο που βρισκόταν ζαλισμένος στην πλατεία.

Η παρέα που ήταν εκείνη την ώρα στο σημείο, πρέπει να είδε τι συνέβη, αλλά κανείς δεν μίλησε, πιθανότατα από φοβο.

Κάποιοι μετέφεραν τον Γιώργο Απέργη στο ερημικό σημείο που βρέθηκε νεκρός μετά από μήνες. Όλα δείχνουν πως προηγήθηκε καβγάς που κατέληξε σε φονικό.

Οι έρευνες της αστυνομίας προχωρούσαν με αργό ρυθμό παρά τις πιέσεις και τις μαρτυρίες στο «Τούνελ». Ειδικοί δεν αποκλείουν το DNA που βρέθηκε στα νύχια του, να αλλοιώθηκε με τον καιρό και να θόλωσε την εικόνα του δολοφόνου.