Πότε ολοκληρώνονται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Πότε ολοκληρώνονται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις
Ενημερώθηκε: 07/05/19 - 07:37

Έως την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 θα διαρκέσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα. Ενδιάμεσες εκπτώσεις οι οποίες από τους καταστηματάρχες θεωρούνται παρωχημένες.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης δήλωσε σχετικά:

"Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αποτελούν πλέον ένα παρωχημένο θεσμό, που δεν βοηθάει τη λειτουργία της αγοράς, παρ' όλα αυτά οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών, προσφέροντας αξιόπιστα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές".

Ξεκίνησαν σήμερα και θα διαρκέσουν έως τις 10 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης.

Η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος ισχύει σε εφαρμογή του νόμου 4177/2013 και σχετικής απόφασης της αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Στο μεταξύ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΕΣΘ, Κοσμάς Καλογιάννης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εκπτώσεις της περιόδου "θα είναι δυνατές", αν και υπογράμμισε ότι ο Σύλλογος τάσσεται υπέρ της κατάργησης των λεγόμενων "mid-season sales", καθώς το καταναλωτικό κοινό "βομβαρδίζεται" από διαδοχικές εκπτωτικές περιόδους, με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση.