Προκαλεί ο Βούλγαρος εκτελεστής του Γιάννη Μακρή - Ποιος κρύβεται πίσω του;

Προκαλεί ο Βούλγαρος εκτελεστής του Γιάννη Μακρή - Ποιος κρύβεται πίσω του;
Ενημερώθηκε: 05/04/19 - 12:55

Δολοφονία Μακρή: Ποιος είναι πίσω από τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας, τον περασμένο Οκτώβριο; Αυτό είναι το ερώτημα πυο προσπαθούν να απαντήσουν οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψη ενός 31χρονου Βούλγαρου, ο οποίος φαίνεται να είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, ενώ για την ίδια υπόθεση η Αστυνομία αναζητά και τον 35χρονο αδελφό του. Ο 31χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα.

Οι άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εκτιμούν πως ο συλληφθείς Βούλγαρος γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από το σχέδιο όμως κρατά το στόμα του κλειστό και δεν αποκαλύπτει τίποτα. Δεν μιλά καθόλου, ενώ ενδεικτικό είναι πως κάποια στιγμή είπε σε αστυνομικό με πολύ απαξιωτικό ύφος: “Και ποιος είσαι εσύ που με ρωτά αυτά τα πράγματα;”. Ό,τι έχει πει, το έχει πει μόνο μέσω της δικηγόρου του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η Αστυνομία τώρα ψάχνει στοιχεία από το κινητό τηλέφωνο του 31χρονου, έτσι ώστε να δει με ποια άτομα συναντήθηκε ή μίλησε πριν από τη δολοφονία, και έτσι να φτάσει στον ηθικό αυτουργό.

Ο 31χρονος Βούλγαρος εκτελεστής, κρυβόταν σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δολοφονία έφυγε από την Ελλάδα αλλά ξαναγύρισε. Οταν αντελήφθη τους αστυνομικούς προσπάθησε να διαφύγει αλλά ήταν ήδη αργά. Σημειώνεται πως ο 31χρονος δεν είχε όπλο μαζί του, όμως οι αστυνομικοί εκτιμούν πως αν είχε, θα το χρησιμοποιούσε.

Οι αστυνομικοί  περιγράφουν έναν πάρα πολύ σκληρό άνθρωπο για τον οποίο γνωρίζουν πως είναι εκτελεστής συμβολαίων θανάτου, τόσο ο ίδιος όσο και ο αδερφός του. Και μάλιστα αναφέρουν πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εκτελεί τέτοιο συμβόλαιο.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία ο αλλοδαπός, μαζί με τον 35χρόνο αδερφό του, έφθασαν στην Ελλάδα από την Σόφια στις 12 Οκτωβρίου του 2018, δηλαδή 19 ήμερες πριν την εκτέλεση του συμβολαίου. Διέμεναν σε ξενοδοχεία και παρακολουθούσαν τον στόχο τους καταστρώνοντας προσεκτικά το σχέδιο τους, έτσι ώστε να αποκλείσουν και το παραμικρό ενδεχόμενο να γίνει λάθος. 

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του όταν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα ρούχα του, με έναν... περιπετειώδη τρόπο: Σε δωμάτιο ξενοδοχείου οι αστυνομικοί εντόπισαν ξεχασμένη μια απόδειξη αγοράς αντρικών ρούχων, με ημερομηνία της προηγούμενης της δολοφονίας Μακρή. Αναλύοντας τους κωδικούς της απόδειξης και συγκρίνοντας τα ρούχα με εκείνα που φαίνεται να φορά στο βίντεο της εκτέλεσης ο δράστης, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και τον ταυτοποίησαν!