Προσοχή απάτη! Το email που υπόσχεται επιστροφή χρημάτων από τη ΔΕΗ

 
Νέα απάτη! Το email που υπόσχεται δήθεν «επιστροφή» από τη ΔΕΗ

Ενημερώθηκε: 12/03/18 - 18:50

Εξακολουθούν να πληθαίνουν οι κάθε λογής απάτες μέσω του διαδικτύου.

ΔΕΗ

Αυτή τη φορά στα χέρια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, υπάρχει μια νέα σειρά καταγγελιών πολιτών που έλαβαν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μηνύματα με τα έντυπα της στα οποία αναγράφεται ότι πρόκειται να λάβουν χρήματα από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ως επιστροφή.

Να σημειωθεί ότι ήδη σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Πώς δρουν οι άγνωστοι 

Οι επιτήδειοι στις μέχρι τώρα καταγγελίες που έχουν γίνει γνωστές, παρακινούσαν τους πολίτες να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα (στοιχεία ταυτότητας, επικοινωνίας, τραπεζικού λογαριασμού, τραπεζικής κάρτας και κωδικούς ασφαλείας) σε σελίδα προσπελάσιμη μέσω υπερσυνδέσμου, ενώ για να γίνουν πειστικοί και αληθοφανείς στα παραπλανητικά μηνύματά τους χρησιμοποιούσαν το λογότυπο της ΔΕΗ.

Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από την έρευνα της , διαπιστώθηκε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είχαν αποσταλεί από εταιρεία – πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου με έδρα στη Γαλλία, ενώ η σελίδα, στην οποία καλούσαν οι δράστες τα υποψήφια θύματα να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, ανήκει σε εταιρεία με έδρα στη Γεωργία.

Ήδη ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες Αρχές της Γαλλίας και της Γεωργίας.