Πρωτοχρονιά 2018: Πώς «υποδέχτηκαν» το νέο έτος στην Ελλάδα; (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

 
Πρωτοχρονιά 2018: Πώς «υποδέχτηκαν» το νέο έτος στην Ελλάδα; (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 01/01/18 - 16:13

Πωτοχρονιά 2018: Με λαμπρότητα υποδέχτηκαν διάφορα σημεία της Ελλάδας το νέο έτος το οποίο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δυνατό.

Στην Αθήνα, η επίσημη «υποδοχή» του νέου έτους έγινε στο Θησείο. Πυροτεχνήματα φωταγώγησαν τον ουρανό πάνω από την μοναδική Ακρόπολη, χαρίζοντας μαγικές εικόνες.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα αλλά και άλλοι καλλιτέχνες, όπως και η μπάντα του δήμου Αθηναίων, ψυχαγώγησαν τους πολίτες της πρωτεύουσας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Φώτισε» ο ουρανός της Θεσσαλονίκης

Όπως, φαίνεται και από το βίντεο του voriamedia, o ουρανός της συμπρωτεύουσας... φωτίστηκε από τα πολλά πυροτεχνήματα και χιλιάδες Θεσσαλονικείς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους ώστε να υποδεχθούν το νέο έτος. Μουσική, χορός και γλέντι «πρωταγωνίστησαν» στη βραδιά, ενώ εντυπωσιακό ήταν και το σόου πυροτεχνημάτων.

Εκατοντάδες βεγγαλικά στον Βόλο

Με εκατοντάδες βεγγαλικά, μουσική και τραγούδια υποδέχτηκε και ο Βόλος το νέο έτος 2018 το οποίο όλοι οι Έλληνες ατενίζουμε με αισιοδοξία. Σε γιορτινό κλίμα και η εμπορική αγορά του Βόλου, σύμφωνα με το magnesianews, αναβίωσε ένα έθιμο των περασμένων δεκαετιών, όπου χιλιάδες βολιώτες κατέκλυσαν τον πεζόδρομο της Ερμού διασκεδάζοντας, παίζοντας χαρτοπόλεμο και ανταλλάζοντας ευχές και γλυκίσματα. Η πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου στέφθηκε από επιτυχία και όπως φαίνεται το έθιμο θα διοργανώνεται κάθε χρόνο εφεξής.

Ψινάκης - Μπουτάρης: Δύο ροκ δήμαρχοι μαζί! (ΒΙΝΤΕΟ)

Φαντασμαγορικό σκηνικό στη Λάρισα

Μπορεί το επίκεντρο των εκδηλώσεων στη Λάρισα, για την υποδοχή του 2018, να βρίσκονταν στο Φρούριο και συγκεκριμένα στην πλατεία Λαμπρούλη, όμως τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που έρχονται από την Κεντρική Πλατεία είναι εντυπωσιακά, όπως φαίνεται και στο larissanet. Τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ορίζοντα, δημιουργώντας φαντασμαγορικό σκηνικό δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και πάνω από το κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών:

Πρωτοχρονιά 2018: Πώς «υποδέχτηκαν» το νέο έτος σε διάφορα σημεία της Ελλάδας;

Πυροτεχνήματα στη Λαμία

Ο ουρανός της Λαμίας φωτίστηκε από εντυπωσιακά πυροτεχνήματα με την αλλαγή του χρόνου, όπως δείχνει και το σχετικό βίντεο του lamiareport.

Πυροτεχνήματα και στο Ηράκλειο

Το Ηράκλειο υποδέχθηκε με χιλιάδες πυροτεχνήματα το νέο έτος, σύμφωνα με το ekriti. Με σύμμαχο τον καιρό, η Πλατεία Ελευθερίας γέμισε από κόσμο, στη γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου για την υποδοχή του νέου έτους. Χιλιάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό, μόλις το ρολόι έδειξε 12:00 και οι ευχές για ένα χαρούμενο 2018 ανταλάσσονταν από στόμα σε στόμα.