Πυρκαγιές στο Μάτι: Ώρα για απόδοση ευθυνών

Πυρκαγιές στο Μάτι: Ώρα για απόδοση ευθυνών
Ενημερώθηκε: 24/08/18 - 23:22

Πλησιάζει η ώρα για την απόδοση ευθυνών στις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα. Αφού εξετάστηκαν όλοι οι μάρτυρες, οι εισαγγελικές Αρχές στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αναμένεται να στείλουν κλήσεις για ανωμοτί καταθέσεις.
    
Στους 40 φτάνουν οι μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν για τη φωτιά της 23ης Ιουλίου που πήρε μαζί της 96 άτομα. Ανάμεσά τους στελέχη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, των δήμων Μαραθώνα - Ραφήνας, της Περιφέρειας Αττικής, της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και συγγενείς των θυμάτων. Οι τελευταίοι ολοκλήρωσαν αυτή την εβδομάδα τις καταθέσεις τους στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, στην Πυροσβεστική και στο Λιμενικό.

Η ολοκλήρωση των καταθέσεων φέρνει το επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από την κλήτευση προσώπων με την ιδιότητα του υπόπτου, για να παράσχουν εξηγήσεις. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, δεν αποκλείεται σε αυτά να περιλαμβάνονται και στελέχη φορέων που συμμετείχαν στην προσπάθεια πυρόσβεσης.

Πάντως, για να λάβουν τις ανωμοτί καταθέσεις οι εισαγγελείς που χειρίζονται την έρευνα, Ηλίας Ζαγοραίος και Βαρβάρα Γνεσούλη, ενδέχεται να περιμένουν να τους διαβιβαστούν ακόμη δύο εκθέσεις που αναμένουν. Η πρώτη είναι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η δεύτερη θα συνταχθεί από τον πραγματογνώμονα πυραγό που έχουν ορίσει οι ίδιοι. Τέλος, η ολοκλήρωση των ανωμοτί καταθέσεων θα οδηγήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων, πιθανότατα προσωποποιημένες.