Σαν σήμερα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δηλώνει δακρυσμένος ότι η «Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική»! (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Σαν σήμερα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δηλώνει δακρυσμένος ότι η «Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 28/04/19 - 01:51

Σαν σήμερα 28 Απριλίου του 1992: Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εξακολουθεί να πληγώνει τους Έλληνες, ειδικά μετά την Συμφωνία των Πρεσπών. Το θέμα ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Όχι μόνο για τους πολίτες αυτής της χώρας, αλλά και για την ηγεσία του.

Ειδικά για τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καράμανλη το σκοπιανό ήταν το θέμα που έγινε αφορμή να «σπάσει» δακρύζοντας, δείχνοντας έτσι τον συναισθηματισμό του.

Σαν σήμερα, 28 Απριλίου του 1992, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, για 2η φορά εκλεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανεβαίνοντας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είχε βουρκώσει δημόσια όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το ζήτημα των Σκοπίων.

Δείτε το ιστορικό βίντεο:

Σκόπια

Εκείνη την εποχή, η Γιουγκοσλαβία είχε διαλυθεί, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα είχε αναγνωρίσει την Σλοβενία και την Κροατία, τα είχαν αλλάξει την ονομασία τους σε Δημοκρατία της «Μακεδονίας». Ο διεθνής παράγων πίεζε την Ελλάδα για την αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της «Μακεδονίας». Η Αθήνα προσπαθούσε να κινητοποιήσει φίλους και συμμάχους για να το αποτρέψει.

Τότε, συγκινημένος, έκανε την δήλωση -που είδατε πιο πάνω- ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική!