Σε διαθεσιμότητα από την OLAF ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος

Σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής του γραφείου ενημέρωσης της Ευρωβουλής στην Αθήνα-Τι υποστηρίζει ο ίδιος
Ενημερώθηκε: 02/10/18 - 22:29

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής και εκπρόσωπος του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με έδρα την στην Αθήνα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος καθώς και δύο άλλα στελέχη του γραφείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το bankingnews.gr, στελέχη της OLAF, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας καταπολέμησης της απάτης την περασμένη εβδομάδα εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα και αφού διέταξαν τον κ. Αντωνακόπουλο να βγει άμεσα από το γραφείο απέκτησαν πρόσβαση στους υπολογιστές και όλο το υλικό που ήταν εντός του γραφείου και απαγόρεψαν την πρόσβαση στον κ. Αντωνακόπουλο και τους δύο συνεργάτες του αξιωματούχους του γραφείου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews η έρευνα της OLAF εντοπίζεται μεταξύ άλλων σε σωρεία εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα όπου εμφανίζεται μεγάλη οικονομική αταξία και σοβαρότατες ενδείξεις υπερτιμολογήσεων.

Αντωνακόπουλος: Αποκεφαλίζεται το γραφείο της Αθήνας σε μια κρίσιμη περίοδο

 

«Για έρευνα διοικητικού χαρακτήρα» και «για εικαζόμενες παραλείψεις», μίλησε στην ιστοσελίδα Newpost.gr, ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης.

Ο κ. Αντωνακόπουλος υποστήριξε ότι όλες οι οικονομικές δοσοληψίες υπογράφονται στις Βρυξέλλες εφόσον η Αθήνα δεν έχει δικαίωμα υπογραφής. Σημείωσε δε, ότι «επί τριάντα χρόνια δεν έχει λερώσει το όνομά του» και χαρακτήρισε «περίεργο», το πώς αυτό γίνεται τρεις μήνες πριν συνταξιοδοτηθεί. Επισημαίνει επίσης, ότι ενώ η διοικητική έρευνα ξεκίνησε πριν τρεις μήνες «δεν ενημερωθήκαμε για ποιες υποθέσεις πρόκειται».

Τέλος συσχετίζει την υπόθεση με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, λέγοντας ότι «αποκεφαλίζεται το γραφείο της Αθήνας σε μια κρίσιμη περίοδο, ενόψει των ευρωεκλογών».

Νωρίτερα, με δήλωσή της στην εφημερίδα Καθημερινή, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάργιορι βαν ντεν Μπρουκ, αναφερόμενη στην απόφαση να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής του γραφείου του ΕΚ στην Αθήνα, είπε ότι «υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες για ύποπτες οικονομικές συνδιαλλαγές των συγκεκριμένων ατόμων».

Γι’ αυτό τον λόγο, όπως ο ευρωπαϊκός νόμος υπαγορεύει, η OLAF έπρεπε να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση, πρόσθεσε. «Η OLAF έκανε μία προκαταρκτική έρευνα της υπόθεσης και κατέληξε ότι θα χρειαστεί πλήρης έρευνα» είπε η κ. Βαν Ντεν Μπρουκ, ενώ τόνισε ότι δεν είναι γνωστό (όπως και με όλες τις υποθέσεις που ερευνά η OLAF) πότε θα ολοκληρωθεί.

Συγχρόνως, δεν ήθελε να αναφέρει ποια είναι τα υπόλοιπα δύο μέλη του γραφείου της Αθήνας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα