Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις για τουρκική προβοκάτσια με αφορμή τους πρόσφυγες

 
Στοιχεία για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με αφορμή τους πρόσφυγες που στέλνει σωρηδόν η Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά φέρεται να έχει στα χέρια της η ΕΥΠ

Ενημερώθηκε: 22/04/18 - 11:06

Σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις ειδικών για την στάση της Τουρκίας τουλάχιστον μέχρι τις πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο, σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΥΠ φέρεται να έχει στα χέρια της απτά στοιχεία για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με αφορμή τους πρόσφυγες που στέλνει σωρηδόν η Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά.

διάσωσης παράνομων μεταναστών ή προσφύγων

Όπως είναι φυσικό, έχει σημάνει συναγερμός στις ελληνικές Αρχές και ειδικότερα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν οι Τούρκοι σκοπεύουν να κλιμακώσουν επικίνδυνα την ένταση με την Ελλάδα με το να αποβιβαστούν σε ελληνική βραχονησίδα με το πρόσχημα της . βαπτίζοντας ως τούρκικη την βραχονησίδα.

Ήδη βρίσκεται σε εγρήγορση και το Λιμενικό Σώμα στα νευραλγικά σημεία του Αιγαίου.

Τι σχεδιάζουν ακριβώς οι Τούρκοι

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές της εφημερίδας Realnews, το άκρως απόρρητο πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ σχετικά με το συγκεκριμένο σενάριο, το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό αν εκπονήθηκε βάσει πληροφοριών, εκτιμήσεων ή συνδυασμού και των δύο, αναφέρει τα εξής:

Φουσκωτό σκάφος που θα ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες από τη Συρία θα οδηγηθεί εσκεμμένα σε ναυάγιο από τους Τούρκους, μέλη των κυκλωμάτων που δρουν στην Τουρκία, πάνω σε συγκεκριμένα βραχονησίδα, η οποία θα έχει προεπιλεγεί από τη ΜΙΤ (τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) και τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το φουσκωτό σκάφος θα ακολουθεί σε μικρή απόσταση σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, το πλήρωμα του οποίου άμεσα θα ξεκινήσει διαδικασίες «διάσωσης» των ναυαγών και μεταφοράς τους πάνω στη βραχονησίδα για την ασφάλειά τους, αναφέροντας επίσημα ότι η όλη επιχείρηση πραγματοποιείται σε τουρκικό έδαφος.

Κάπως έτσι θα υπάρξει μεγάλη κλιμάκωση με απρόβλεπτα αποτελέσματα...

Έτσι , άπαντες είναι σε επιφυλακή, ενώ την ίδια στιγμή, τα ραντάρ σαρώνουν όλο το 24χρονο τη θαλάσσια περιοχή, στην οποία πυκνώνουν τις περιπολίες τους οι τουρκικές ακταιωροί.

πρόωρες εκλογές που προκήρυξε ο Ερντογάν

Τέλος, στην Κατεχάκη εκτιμούν ότι οι φέρνουν ακόμη πιο κοντά την πιθανότητα πρόκλησης κάποιου σοβαρού επεισοδίου στο ανατολικό Αιγαίο.