Σε «ιδιαιτέρως κρίσιμη» κατάσταση ο Θάνος Πλεύρης-Διασωληνωμένος με βαριά σήψη

 
Σε «ιδιαιτέρως κρίσιμη» κατάσταση ο Θάνος Πλεύρης-Διασωληνωμένος με βαριά σήψη

Ενημερώθηκε: 14/11/16 - 20:59

Ιδιαιτέρως κρίσιμη χαρακτηρίζουν οι θεράποντες ιατροόι την κατάσταση του Θανάση Πλεύρη, ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας το Ιατρικό Κέντρο, ο 39χρονος δικηγόρος και πρώην βουλευτής εισήχθη πριν από ένα 24ωρο στο νοσοκομείο με «εικόνα σήψης».

Η «εικόνα σήψης» του κ. Πλεύρη ήταν βαριά όπως συνάγεται από το ιατρικό ανακοινωθέν: «Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη» αναφέρεται.

Εξηγείται δε πως «είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα», επεμβάσεις που πιθανόν συσχετίζονται/ ή και οδήγησαν στη βαριά σήψη του ασθενούς.

«Από τη θεραπευτική ομάδα του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ διενεργήθηκαν και διενεργούνται όλες οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές πράξεις, συντηρητικές και επεμβατικές. Η κατάσταση του ασθενούς εκτιμάται ως ιδιαίτερα κρίσιμη» καταλήγει η ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Ο ιατρικός όρος «σήψη» είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως «σηψαιμία». Στην ιατρική ορολογία σήψη ονομάζεται μια γενικευμένη αντίδραση του οργανισμού έπειτα από μία λοίμωξη. Η αντίδραση αυτή είναι συστηματική, δηλαδή προσβάλλει όλο το σώμα και όλα τα όργανα του ασθενούς και θέτει τη ζωή σε άμεσο κίνδυνο.

Σήψη δημιουργείται όταν μικρόβια διεγείρουν τον ανοσιακό μηχανισμό του ασθενούς. Στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπαίτιο μικρόβιο φέρεται να είναι ο σταφυλόκκοκος, που έχει βαριά επίπτωση στον οργανισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κρίσιμη, αλλά σταθερή η κατάσταση του Θάνου Πλεύρη

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Θάνος Πλεύρης