Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για το περιστατικό στην Λέρο - «Φωτογραφίζουν» έναν αποθηκάριο και δύο πρώην ΟΥΚΑδες

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για το περιστατικό στην Λέρο - «Φωτογραφίζουν» έναν αποθηκάριο και δύο πρώην ΟΥΚΑδες
Ενημερώθηκε: 12/09/19 - 20:29

Με ανακοίνωσή του, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού γνωστοποίησε ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση του ΓΕΝ αναφέρεται ότι «υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία. Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας».

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους βασικούς εμπλεκόμενους στην υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από τη Λέρο ομολόγησε, κατόπιν ανάκρισης.

Η ΕΥΠ ξέρει ποιοι κρύβονται πίσω από την κλοπή

Πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θέλουν να γνωρίζουν ποιοι είναι πίσω από την καλοστημένη κομπίνα. Οι αρχές είναι ένα βήμα πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης σύμφωνα με με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

«Φωτογραφίζουν» έναν αποθηκάριο και δύο πρώην ΟΥΚΑδες

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατάφερε να εντοπίσει και έχει στη διάθεση της τα άτομα που έκαναν την κλοπή. Πρόκειται για έναν αποθηκάριο που πήρε μετάθεση από την Λέρο σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και δύο άτομα της Ομάδας Υποβρύχιων καταστροφών, οι οποίοι έχουν αποστρατευθεί. 

Φέρεται να υπάρχει και διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό από την στιγμή της κλοπής των όπλων. 

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σημειωθεί ότι το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα διαψεύδει δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που αναφέρονται στην απώλεια «140 ναρκών» από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).