Σέιχ Σου: Αντιμετωπίζουν το φλοιοφάγο έντομο με αγιασμό

Αντιμετωπίζουν το φλοιοφάγο έντομο που έχει καταστρέψει μέρος του δάσους του Σέιχ Σου με αγιασμό
Ενημερώθηκε: 26/06/19 - 17:08

Με αγιασμό θα προσπαθήσουν να σταματήσουν  το φλοιοφάγο έντομο που καταστρέφει τα δέντρα στο δάσος του Σέιχ Σου στην Θεσσαλονίκη.

Η λειτουργία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 7:30 το απόγευμα, στο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το Bon Chateau. 

Υπενθυμίζεται πως το φλοιοφάγο έντομο, έχει ήδη νεκρώσει 3.500 χιλιάδες στρέμματα πευκόφυτης έκτασης στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, δηλαδή πάνω από το 1/10 της συνολικής επιφάνειας που καλύπτει και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ψεκασμούς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη περιοχή του Ρετζικίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ανακοίνωση για τον αγιασμό στο Σέιχ Σου:

«Η Εκκλησία μας ανέκαθεν χρησιμοποιούσε τα «όπλα» της, που είναι η προσευχή και οι αγιαστικές πράξεις, για την αντιμετώπιση ακόμη και φυσικών καταστροφών. Δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες για πάνδημη συμμετοχή σε λιτανείες και διάφορες άλλες ιερές πράξεις για την αντιμετώπιση της ανομβρίας ή του σεισμού κ.α. Ανέκαθεν η ευλάβεια του κόσμου, κυρίως τα παλαιότερα χρόνια, ωθούσε στην αναφορά στον Τριαδικό Θεό και στους Αγίους για την λύση ακόμη και των καθημερινών, βιοτικών προβλημάτων.

Παρόλη την επιβολή του ορθολογισμού στη σύγχρονη εποχή, η ευλάβεια του κόσμου είναι ακόμη ζωντανή κι αυτό διότι εκεί που η λογική φτάνει σε αδιέξοδα, έρχεται η πίστη και η ευλάβεια για να δώσει, σε πολλές περιπτώσεις, την λύση του προβλήματος.

Για τους παραπάνω λόγους, προσκαλούμε όλους τους ευλαβείς χριστιανούς, την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 7:30 το απόγευμα, στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το Bon Chateau, για να τελέσουμε Αγιασμό και να προσευχηθούμε για την διάσωση του δάσους μας που το κατατρώγει το έντομο φλοιοφάγος και το οποίο απειλεί τα δέντρα με αφανισμό. Πρόκειται για μια κίνηση αγάπης προς το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας και θα σας περιμένουμε όλους».