Σήμερα θα γίνει γνωστό ποιοι θα διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια

 
Σήμερα θα γίνει γνωστό ποιοι θα διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια

Ενημερώθηκε: 11/01/18 - 15:38

Στις 3 το μεσημέρι έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερομένων για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία του ΕΣΡ, τα οποία από χθες φυλάσσονται από ισχυρή ομάδα αστυνομικών δυνάμεων.

Με την εκπνοή της προθεσμίας η Ολομέλεια του ΕΣΡ θα συσκεφθεί και εν συνεχεία αφού θα έχει γίνει ο πρώτος τυπικός έλεγχος των δικαιολογητικών θα ανακοινώσει τη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων που θα περάσουν στην διαδικασία της αποσφράγισης.Υπολογίζεται ότι στις 5.30 περίπου το απόγευμα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων που κατέθεσαν φάκελο προκειμένου να διεκδικήσουν μία τηλεοπτική άδεια γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας.

Τηλεοπτικές άδειες: Όποιο κανάλι δεν διεκδικήσει άδεια, θα σταματήσει να εκπέμπει!

Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR κατέθεσε, λίγο μετά τις 10 το πρωί, φάκελο με την αίτησή του για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Δύο ώρες αργότερα έφτασε και η αντιπροσωπεία του τηλεοπτικού καναλιού Aplha, που επίσης κατέθεσε τα δικά της δικαιολογητικά. Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο κανάλι, μετά τον ΣΚΑΪ που έχει ήδη καταθέσει εδώ και δύο μέρες τον φάκελο υποψηφιότητάς του. Γύρω στη μία το μεσημέρι ο Στρατής Λιαρέλης κατέθεσε τον φάκελο για τον Ant1. Τέταρτος φάκελος που κατατέθηκε την Πέμπτη, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ήταν αυτός του καναλιού «Ε» δια χειρός του οικονομικού διευθυντή, Δημήτρη Δημαρέλη. Μισή ώρα αργότερα, η εταιρεία Τηλεοπτική Ελληνική, η οποία φέρεται να είναι συμφερόντων Βρυώνη, κατέθεσε τον δικό της φάκελο.

Η έβδομη άδεια, σύμωνα με πληροφορίες, θα επαναπροκηρυχτεί.

Όπως έχει τονιστεί από τον Αντιπρόεδρο της Αρχής, καμία αίτηση δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, μετά την εκπνοή της προθεσμίας.