Σέρρες: Εισαγγελική παρέμβαση για παιδιά αρνητών που δεν πάνε σχολείο

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών προκάλεσε η υπόθεση της πολύτεκνης οικογένειας στην Αλιστράτη, που αρνείται να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού
Ενημερώθηκε: 11/11/21 - 08:22

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών προκάλεσε η υπόθεση της πολύτεκνης οικογένειας στην Αλιστράτη, που αρνείται να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού.

Τα παιδιά διάφορων ηλικιών, που φοιτούν στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο Αλιστράτης, δεν πηγαίνουν στα μαθήματά τους, καθώς οι γονείς τους αρνούνται να τα υποβάλλουν σε self test, ενώ εναντιώνονται και στη χρήση μάσκας, που είναι υποχρεωτική για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, η Εισαγγελέας διέταξε κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Όπως λέει η μητέρα των παιδιών, είναι κατά των εμβολίων και των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση: «Είμαι κατά των συγκεκριμένων εμβολίων και κατά των αντισυνταγματικών μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση. Τώρα το να είμαι με το φόβο μη κολλήσουν τα παιδιά… Αν είναι θέλημα Θεού να αρρωστήσουμε, θα αρρωστήσουμε. Φοράμε τη μάσκα - δεν φοράμε τη μάσκα, κάνουμε το εμβόλιο - δεν κάνουμε το εμβόλιο. Τα τεστ είναι αναξιόπιστα».

Η οικογένεια έχει συνολικά 6 παιδιά, εκ των οποίων τα 4 πάνε Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

«Δεν συναινώ να φορέσουν τα παιδιά μου μάσκα ούτε να κάνουν selftest. Δεν συναινώ στις ιατρικές πράξεις πάνω στα παιδιά μου. Και πέρυσι δεν τα στείλαμε τα παιδιά και γι' αυτόν τον λόγο έχουν μηνυθεί και οι καθηγητές. Από εκεί και πέρα, να είναι προετοιμασμένοι για τις συνέπειες από εδώ και πέρα, αν ξαναμείνουν τα παιδιά, να είναι έτοιμοι να πληρώσουν και από πάνω», λέει η μητέρα.

Στο ίδιο μοτίβο είναι και οι δηλώσεις του πατέρα. «Είναι ιατρική πράξη, για την οποία δεν συναινούμε. Τι θα πει γιατί; Γιατί είναι κατοχυρωμένο, είναι συνταγματικό μου δικαίωμα. Εσείς γιατί διαχωρίζετε και ταμπελοποιείτε τον κόσμο;»

Σημειώνεται ότι οι καθηγητές έχουν ενημερώσει την Εισαγγελία Ανηλίκων, ενώ καταγγέλλουν πως έχουν δεχτεί και προπηλακισμούς από την οικογένεια.

Όπως αναφέρει ο Στέλιος Ρίζος, διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, αρνούνται τη μάσκα, τα selftest και όλα τα σχετικά με την πανδημία και επιμένουν να μη στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο.