«Σκατόψυχους» χαρακτήρισε η Ε. Ακρίτα όσους χαίρονται με τις εξελίξεις στο Mega

«Σκατόψυχους» χαρακτήρισε η Ε. Ακρίτα όσους χαίρονται με τις εξελίξεις στο Mega
Ενημερώθηκε: 25/05/16 - 12:28

Πολλή κουβέντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (και στο διαδίκτυο) με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στο Mega και το πιθανό λουκέτο. Σωρευμένη αγανάχτηση για επιλογές και απόψεις του καναλιού ή τοποθέτησή του σε σημαντικά πολιτικοκοινωνικά ζητήματα, εκφράστηκε με πληθώρα σχολίων και αναρτήσεων που εκφράζουν ικανοποίηση και χαρά για το (ενδεχόμενο) κλείσιμο του καναλιού. Ενας κοινωνικός αυτοματισμός που έφτασε στο σημείο να εξισώνει εργαζόμενους και ευθύνες και να ταυτίζει συλλήβδην τους εργαζόμενους με κεντρικές επιλογές του καναλιού. Αυτός ο νοσηρός κοινωνικός αυτοματισμός εκφράζεται (και) μέσα από το hashtag «mega-xeftiles».

«Σκατοψυχιά» και «αφέλεια» χαρακτηρίστηκε όλος αυτός ο πανηγυρισμός και πολλούς βρίσκει σύμφωνους. Πώς μπορεί να χαίρεται κάποιος όταν 500 άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους, θα βρεθούν στο δρόμο και θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της φτώχειας; Και αρκετοί αν όχι οι περισσότεροι δε θα ξαναβρούν εργασία.

Η Ελενα Ακρίτα δε δίστασε να διαολοστείλει, με ανάρτησή της στο fb, τους «σκατόψυχους», όπως τους χαρακτηρίζει, που χαίρονται αδιαφορώντας που τόσοι εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους.  

Οι εργαζόμενοι στο Mega, θύματα και αυτοί της κρίσης και των επιχειρηματικών ανταγωνισμών, δε διαφέρουν από τους χιλιάδες άλλους που έχασαν την εργασία τους στην περίοδο της κρίσης.

Απλήρωτοι και στον «αέρα» οι 500 περίπου εργαζόμενοι στο «Mega», κινητοποιούνται για τα αυτονόητα. Για τα δεδουλευμένα τους και τις θέσεις εργασίας τους. Και μάλιστα σε περίπτωση πτώχευσης του καναλιού θα βρεθούν σε πολύ δυσμενή θέση, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε σκανδαλωδώς το προνόμιο των Τραπεζών στην ικανοποίηση από το πλειστηρίασμα.

Συλλέξαμε και μερικά από τα σχόλια που γράτηκαν στο teitter και στο facebook και τα παραθέτουμε: