Στην Αθήνα ο Μακρόν για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Στην Αθήνα ο Μακρόν για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Ενημερώθηκε: 03/03/21 - 15:06

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμάνουελ Μακρόν, αποδέχθηκε την πρόσκληση που του έγινε και θα παραστεί στους επετειακούς εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή».

Αρχικά θεωρούνταν απίθανο να έρθει ο Μακρόν στην Αθήνα καθώς την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.  Το εμπόδιο ξεπεράστηκε, καθώς ο πρόεδρος Μακρόν, μετά της συζύγου του, θα παρακολουθήσει την παρέλαση στο Σύνταγμα και αμέσως μετά θα πετάξει, όπως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατευθείαν για τις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό στις 11 Φεβρουαρίου, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, κατά την οποία επανέλαβε στον Πρίγκιπα Κάρολο την πρόσκληση να παραστεί στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, εκείνος τόνισε την αγάπη του για την Ελλάδα και ανέφερε τη δράση του φιλανθρωπικού ιδρύματος Prince’s Trust International στη χώρα μας. Απάντησε δε θετικά στην πρόσκληση να έρθει την 25η Μαρτίου στην Ελλάδα, σημειώνοντας όμως ότι η οριστική του απάντηση εξαρτάται από την εξέλιξη της πανδημίας.

Αντιθέτως, δεν θα παραστεί στην παρέλαση ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως είχε γίνει γνωστό από το Κρεμλίνο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποστείλει αυτές τις τρεις επίσημες προσκλήσεις σε Πρίγκιπα Κάρολο, Μακρόν και Πούτιν, με αφορμή την κορυφαία εκδήλωση των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης επιδιώκοντας τη συμμετοχή των αρχηγών των κρατών που πολέμησαν στο Ναυαρίνο και εξασφάλισαν την ίδρυση του ελληνικού κράτους – της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας.

Η ιδέα για τη «συγχώνευση» της 25ης Μαρτίου με το Ναυαρίνο – όπως αναφέρει η «Καθημερινή» – ανήκει στην πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία συνεργάστηκε με το πρωθυπουργικό γραφείο για τη διαμόρφωση των προσκλήσεων.