Την οργή των κατοίκων των Σερρών εισέπραξε ο Π. Κουρουμπλής

 
Την οργή των κατοίκων των Σερρών εισέπραξε ο Π. Κουρουμπλής

Ενημερώθηκε: 29/06/18 - 12:05

Αποδέκτης της οργής των κατοίκων των Σερρών για τη συμφωνία στο Σκοπιανό, έγινε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 105 ετών από την απελευθέρωση της πόλης.

Όταν ο υπουργός Ναυτιλίας κατέθεσε στεφάνι και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον χώρο που ήταν στημένη η εξέδρα των επισήμων για την παρέλαση που θα ακολουθούσε, κάτοικοι της πόλης ξέσπασαν.

«Προδότες, προδότη, η συντριβή έρχεται Κουρουμπλή» φώναξαν στον υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος διατήρησε την ψυχραιμία του και να συνεχίσει την πορεία του.

Οι αποδοκιμασίες, όμως, συνεχίζονταν με άλλους κατοίκους να του φωνάζουν «για 30 αργύρια ρε, δεν ντρέπεσαι; Ντροπή δεν υπάρχει;».

Τελικά ο κ. Κουρουμπλής κατάφερε να φτάσει στην εξέδρα των επισήμων με τους διαδηλωτές να περιορίζονται από την αστυνομία σε ένα κομμάτι του δρόμου σε απόσταση από τους επισήμους.

Ο ίδιος, μάλιστα, αναρωτήθηκε στις δηλώσεις του, εν μέσω αποδοκιμασιών:

«Εγώ είμαι ο προδότης και δεν είναι εκείνοι που έδωσαν το όνομα Μακεδονία σε 140 χώρες; Ο Τσίπρας το έδωσε σε 140 χώρες; Η Ελλάδα δεν απειλείται από αυτό το έθνος. Η Ελλάδα με αυτή την απόφαση γίνεται κυρίαρχη δύναμη στα Βαλκάνια. Κάποιοι προσπαθούν να καπηλευθούν αυτή την υπόθεση και παίζουν με το συναίσθημα του λαού».