Τι απαντά ο Κορκονέας στον Κούγια – Νέα αναβολή στη δίκη

 
Σε νέα διακοπή οδηγήθηκε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Ενημερώθηκε: 07/03/17 - 13:25

Σε νέα διακοπή οδηγήθηκε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, για την οποία κατηγορείται ο Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Το αίτημα της αναβολής κατατέθηκε από τους αυτεπάγγελτα ορισθέντες συνηγόρους από το δικαστήριο μετά την παραίτηση του Αλ. Κούγια.

Η δίκη θα επαναληφθεί στις 25 Απριλίου. Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν περισσότερο χρόνο να μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας.

Ο εισαγγελέας Εφετών Β. Χανής υπογράμμισε την ανάγκη να επιταχυνθούν χρονικά οι διαδικασίες, καθώς διαπίστωσε σημαντικές καθυστερήσεις. Κάλεσε μάλιστα όλες τις πλευρές να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Τι απαντά ο Κορκονέας στον Κούγια

Εν τω μεταξύ, ο Κορκονέας, με δήλωση που κατέθεσε στο δικαστήριο, διέψευσε τους ισχυρισμούς του πρώην συνηγόρου του, ο οποίος παραιτήθηκε από την υπεράσπισή του κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Εφετείου.

«Από την πρώτη στιγμή εξέφρασα τη βαθύτατη οδύνη και ειλικρινή μου θλίψη για την απώλεια της ζωής του νεαρού μαθητή», αναφέρει στη δήλωση και υποστηρίζει πως καταβάλλει προσπάθειες για να αποδείξει ότι «ο θάνατος του νεαρού παιδιού οφείλεται σε τραγική συγκυρία και όχι στην ανθρωποκτόνο βούληση».

«Με κάθε ευκαιρία δημόσια και ιδιωτικά έχω δηλώσει τη συγγνώμη μου για την πράξη», συνεχίζει, τονίζοντας ακόμη ότι «αυτή η συγνώμη υπήρξε ειλικρινής πηγαία και αμετάκλητη».

Αναφερόμενος μάλιστα στην δήλωση την οποία κατέθεσε στο δικαστήριο ο κ. Κούγιας σημειώνει πως «είναι απολύτως ανακριβή τα περί δήθεν άρνησής μου να ζητήσω συγγνώμη από ένα 15χρονο αντιεξουσιαστή», για να προσθέσει τα ακόλουθα:

«Κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να πράξω αφού αντίκειται στις αρχές και τις αξίες μου με βάση τις οποίες η ανθρώπινη ζωή είναι αγαθό απόλυτο και δεν επιδέχεται καμία απολύτως διάκριση».

Σχετικά Θέματα:

Δήλωση σοκ Κορκονέα για Γρηγορόπουλο - Παραιτήθηκε ο Κούγιας

Λαμία: Ξεκίνησε η δική Κορκονέα μετά από πολλές αναβολές