Τις επόμενες μέρες αρχίζει η επιχείρηση για την ανέλκυση του δεξαμενόπλοιου ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ

Ξεκινά η ανέλκυση του ναυαγίου του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ-Πλωτός γερανός στο σημείο (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 24/11/17 - 20:53

Πλωτός γερανός  με δυνατότητα έλξης 1.300 τόνων, εγκαταστάθηκε σήμερα (24/11) πάνω από το σημείο όπου βρίσκεται βυθισμένο, το δεξαμενόπλοιο «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ» προκειμένου να ξεκινήσει η ανέλκυση του ναυαγίου.

Το πλοίο κατασκευής του 1972,που βυθίστηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, ήταν γεμάτο με 2.570 τόνους καύσιμα  και γέμισε πίσσα τη θάλασσα,αρχικά στην Σαλαμίνα  προκαλώντας τεράστια ρύπανση, ενώ τις επόμενες μέρες έφτασε στο Ελληνικό, τη Γλυφάδα και την Βούλα!

Σοκ προκαλούν ακόμα και σήμερα οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έδειχναν  τη μόλυνση στις παραλίες της Σαλαμίνας που υπέστη μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Το σημείο όπου έχει στηθεί πλωτός γερανός επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι με πλωτό σκάφος του λμενικού, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός και ο αρχηγός του λιμενικού σώματος Σταμάτιος Ράπτης.

Ντοκουμέντο: Το Αγία Ζώνη ΙΙ εκτελούσε δρομολόγια με παράταση πιστοποιητικού
 

Στο μεταξύ στη Σαλαμίνα έχουν πλέον, ουσιαστικά ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών στις περιοχές Κυνόσουρα - Λιμνιώνα καθώς και στις λοιπές περιοχές, πλην της περιοχής «Θεατράκι», μετά τη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ.

Στην περιοχή εξακολουθούν να εργάζονται περίπου 83 άτομα συνολικά, μέλη ιδιωτικών συνεργείων. Επίκειται πλήρης ολοκλήρωση των εργασιών σε όλη την περιοχή της Σαλαμίνας τις αμέσως προσεχείς ημέρες.
Στις παραλίες του Δήμου Ελληνικού τέλος, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

Συνεχείς αποκαλύψεις για το «Αγία Ζώνη» - Αναπάντητα ερωτήματα για την ολιγωρία στην αντιμετώπιση της ρύπανσης