Τζιτζικώστας: Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά εξηγήσεις από την Τουρκία

 
ΤΖΙΤΖΙ

Ενημερώθηκε: 08/11/22 - 21:54

Διευκρινίσεις για το τι συνέβη με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία, ζητά o Νάτσο Σάντσες Αμόρ.

Με ανάρτησή του στο Twiiter, ο εισηγητής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την Τουρκία σημειώνει ότι «η Επιτροπή των Περιφερειών κάνει εξαιρετική δουλειά στο να διατηρεί τα κανάλια ανοιχτά σε τοπικό επίπεδο στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Γι' αυτό είναι ιδιαίτερα ατυχές, το λυπηρό περιστατικό που επηρέασε τον Αντιπρόεδρο, Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος ταξίδευε στη Σμύρνη για να συμπροεδρεύσει στην ολομέλεια της Γενική Συνέλευσης Ευρώπης-Μεσογείου (ARLEM). Αυτό πρέπει να διευκρινιστεί».

Το ΕΛΚ «καρφώνει» την Τουρκία για την απαγόρευση εισόδου

Με ένα αιχμηρό σχόλιο για την Τουρκία καταδίκασε το Ευρωπαικο Λαικό Κομμα την απαγόρευση εισοδου που επιβλήθηκε στον Απόστολο τζιτζικώστα

Σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του ΕΛΚ στο Twitter η Τουρκία «καρφώνεται» ως μια χώρα που «φαινομενικά τηρεί τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μια υποψήφια προς ένταξη χώρα».

«Αν και φαινομενικά τηρεί τις ευρωπαϊκές αξίες της ΕΕ ως μια υποψήφια προς ένταξη χώρα, η Τουρκία χθες (σ.σ. το Σάββατο 5/11) κράτησε και απαγόρευσε την είσοδο στον αντιπρόεδρο επιτροπής των περιφερειών και του προέδρου της Ευρωμεσογειακής Επιτροπής ARLEM. Το ΕΛΚ καταδικάζει την αδικαιολόγητη αυτή πρόκληση» αναφέρεται χαρακτηρστικά στην ανάρτηση του ΕΛΚ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ