Βάσεις 2016: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την άνοδο και την πτώση

 
Βάσεις 2016: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την άνοδο και την πτώση

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ενημερώθηκε: 29/05/16 - 13:51

Πανελληνίων 2016

Ξεκινάει η Τρίτη εβδομάδα των και κανείς ακόμη δεν μπορεί να εκτιμήσει με σιγουριά που θα κυμανθούν οι βάσεις 2016 για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία το μάθημα βαρόμετρο για τον καθορισμό των βάσεων φαίνεται πως είναι τα μαθηματικά, καθώς μεγάλος αριθμός γραπτών έχει βρεθεί κάτω από τη βάση.

Στις Οικονομικές και Πολυτεχνικές σχολές πιθανότατα αναμένεται πτώση, ενώ ανοδικά θα κινηθούν οι βάσεις 2016 στις ανθρωπιστικές, αλλά και τα παραϊατρικά επαγγέλματα.

Παράλληλα άνοδος αναμένεται και στις χαμηλόβαθμες σχολές της θεωρητικής εκπαίδευσης, ενώ σε ότι αφορά τα παιδαγωγικά η ζήτηση δεν φαίνεται να είναι μεγάλη σε βαθμό που θα οδηγήσει σε πτώση.

Επιπλέον πτώση αναμένεται και στις Οικονομικές σχολές, αφού με το νέο σύστημα αποκλείονται από αυτές οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης.

Σε γενικά πλαίσια πάντως φαίνεται πως εξαιτίας των καλών επιδόσεων των μαθητών σε κάποια μαθήματα, θα σημειωθεί άνοδος στις σχολές μεγάλης ζήτησης.

Σε ότι αφορά τις σχολές μεσαίας ζήτησης ή τις οικονομικές (4ο και 5ο πεδίο) και κάποιων Πολυτεχνικών του 2ου πεδίου η τάση φαίνεται να είναι πτωτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βάσεις 2016: Αίνιγμα η άνοδος και η πτώση – Ολοκληρώθηκε η δεύτερη εβδομάδα των εξετάσεων

Βάσεις 2016: Πού θα ανέβουν και πού θα πέσουν – Μάχη αριστούχων στα «ρετιρέ»

ΒΑΣΕΙΣ 2016: Τα μαθηματικά καθορίζουν την πτώση

Πανελλήνιες 2016: Δείτε τις απαντήσεις στην Ανάπτυξη Εφαρμογών και στη Βιολογία

Πανελλήνιες 2016: Δύσκολα τα σημερινά θέματα