Υγειονομικός συναγερμός στη Βοιωτία! - Δεκαδες παιδιά με σοβαρά συμπτώματα

Υγειονομικός συναγερμός στη Βοιωτία! - Δεκαδες παιδιά με σοβαρά συμπτώματα
Ενημερώθηκε: 26/03/18 - 17:21

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες στην περιοχή της Βοιωτίας καθώς 45 ανήλικα παιδιά παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα, όπως υψηλό πυρετό, εμετούς, τάση για εμετό και λιποθυμία, πόνο στην κοιλιά και τα κόκκαλα.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα παιδιά είναι τα ίδια με αυτά που παρουσιάζουν και αρκετοί ηλικιωμένοι. Άμεσα στο Ακραίφνιο βρέθηκαν συνεργεία του τμήματος υγείας της ΠΕΒ προκειμένου δείγματα νερού να σταλούν για ανάλυση ώστε να αποσαφηνιστεί αν ευθύνεται το νερό για το επιδημιολογικό περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Νέα έκτακτα μέτρα στην Λέσβο για την ευλογιά

Tο γεγονός ότι 45 από τους 60 μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Ακραιφνίου είναι άρρωστοι, έχει προκαλέσει τεράστια ανησιά στην περιοχή, καθώς δεν γνωρίζουν σε τι οφείλεται. Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αλέξανδρος Καρκανάς αποφάσισε να κλείσει το σχολείο και αμέσως σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Οι υπεύθυνοι της υγειονομικής υπηρεσίας ολοκλήρωσαν τη δειγματοληψία σε βρύσες του σχολείου, εξωτερικές βρύσες και σε τέσσερα ακόμη σημεία του χωριού. Τα δείγματα θα σταλούν στο χημείο της Λιβαδειάς απ’ όπου και αναμένονται σύντομα τα αποτελέσματα.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το ΚΕΕΛΠΝΟ.