Κορμός σοκολάτας ή μωσαϊκό; Μια συνταγή για το πιο κλασικό γλυκό!

Κορμός σοκολάτας ή μωσαϊκό; Μια συνταγή για το πιο κλασικό γλυκό!
Ενημερώθηκε: 17/07/17 - 15:50

Μπορεί ο καιρός να μας τα χαλάει αλλά «μπουρίνι» είναι και θα περάσει, στο μεταξύ εσείς μπορείτε να φτιάξετε ένα γλυκό μωσαϊκό και να το βάλετε να παγώσει στο ψυγείο μέχρι να ξαναβγεί ο ήλιος.

Δείτε την πανεύκολη συνταγή:

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουβερτούρα
  • 5 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 5 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 250 γρ. μπισκότα πτι μπερ

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Ρίχνω μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, και ανακατεύω συχνά, προσέχοντας να μη βράσει.
  2. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτω τη ζάχαρη άχνη, και το κακάο και ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.
  3. Αποσύρω από τη φωτιά και σπάω τα μπισκότα μέσα σε ένα μπωλ.
  4. Ρίχνω το μίγμα και προσθέτω τις 5 κουταλιές κονιάκ. Ανακατεύω πολύ καλά, για να καλυφθουν ολα τα μπισκότα από το μιγμα. Αφήνω το μίγμα να κρυώσει λίγο.
  5. Απλώνω ένα κομμάτι λαδόκολα στον πάγκο και ρίχνω το μίγμα. Τυλίγω τη λαδόκολα γύρω από το μίγμα και δημιουργώ έναν κορμό. (ρολάρετε δεξια - αριστερά μέχρι να έχει ομοιόμορφο σχήμα).
  6. Τυλίγω τη λαδόκολα στα άκρα για να μη χυθεί το μίγμα και το βάζω στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει. Όταν είναι έτοιμο το κόβω σε ροδέλες και σερβίρω σε πιατέλα τα κομμάτια.
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Ρίχνω μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, και ανακατεύω συχνά, προσέχοντας να μη βράσει.
  2. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτω τη ζάχαρη άχνη, και το κακάο και ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.
  3. Αποσύρω από τη φωτιά και σπάω τα μπισκότα μέσα σε ένα μπωλ.
  4. Ρίχνω το μίγμα και προσθέτω τις 5 κουταλιές κονιάκ. Ανακατεύω πολύ καλά, για να καλυφθουν ολα τα μπισκότα από το μιγμα. Αφήνω το μίγμα να κρυώσει λίγο.
  5. Απλώνω ένα κομμάτι λαδόκολα στον πάγκο και ρίχνω το μίγμα. Τυλίγω τη λαδόκολα γύρω από το μίγμα και δημιουργώ έναν κορμό. (ρολάρετε δεξια - αριστερά μέχρι να έχει ομοιόμορφο σχήμα).
  6. Τυλίγω τη λαδόκολα στα άκρα για να μη χυθεί το μίγμα και το βάζω στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει. Όταν είναι έτοιμο το κόβω σε ροδέλες και σερβίρω σε πιατέλα τα κομμάτια.

Πηγή: sintagestispareas.gr