Παραδοσιακό και αφράτο σάμαλι

Παραδοσιακό και αφράτο σάμαλι
Ενημερώθηκε: 12/10/21 - 11:38

Παραδοσιακό και αφράτο σάμαλι από τον Σταύρο Βαρθαλίτη.

Υλικά για το σάμαλι: 300 γρ. σιμιγδάλι χοντρό, 400 γρ. γιαούρτι πλήρες, 220 γρ. ζάχαρη καστανή, 1 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη, 180 γρ. νερό, 2 κ.γ. baking powder, 2 κ.σ. βούτυρο (για να αλείψουμε το ταψί).

Υλικά για το σιρόπι: 400 γρ. νερό, 500 γρ. ζάχαρη καστανή, Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι.