Παραδοσιακό μωσαϊκό (Κορμός)

 
Παραδοσιακό μωσαϊκό (Κορμός)

Ενημερώθηκε: 16/08/22 - 14:23

Κορμοί είναι ένα αγαπημένο γλυκό, ειδικά για τις μέρες των γιορτών, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Η χαρακτηριστική του εμφάνιση κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα ενώ οι γεύσεις που μπορείτε να επιλέξετε δεν περιορίζονται μόνο στη σοκολάτα. 

ΥΛΙΚΑ

• 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο

• 200 γρ. ζάχαρη άχνη

• 50 γρ. κακάο

• 1 πρέζα αλάτι

• ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

• 100 γρ. καρυδόψιχα

• 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ

• 50 γρ. κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει μια πάστα.

Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τα μπισκότα, το κονιάκ και ανακατεύουμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια μας για να σπάσουν τα μπισκότα. Μεταφέρουμε τα μπισκότα στο μπολ με το κακάο και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό. Εξωτερικά τυλίγουμε με μεμβράνη και τυλίγουμε στις άκρες σαν καραμέλα. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε ομοιόμορφο σχήμα στο μωσαϊκό μας.

Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και σερβίρουμε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ