Πάσχα 2017: Η Αργυρώ βάφει πασχαλινά αυγά και αποκαλύπτει μικρά μυστικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάσχα 2017: Η Αργυρώ βάφει πασχαλινά αυγά και αποκαλύπτει μικρά μυστικά (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 13/04/17 - 10:09

Μεγάλη Πέμπτη και στα σπίτια όλα βάφονται τα κόκκινα αυγά που αποτελούν το πιο κλασσικό πασχαλινό έθιμο. Γιατί μπορεί να μην καταφέρνουμε όλοι να φτιάξουμε τσουρέκι, αλλά το κόκκινο αυγό είναι must για κάθε σπίτι.

Για να πετύχουμε όμως το τέλειο βαμμένο αυγό υπάρχουν και μικρά μυστικά, με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου να τα έχει μοιραστεί κατά καιρούς.

Σύμφωνα με την γνωστή σεφ, ως φυσικές βαφές για τα αυγά μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ενδεικτικά παντζάρια, τα εξωτερικά φύλλα των κρεμμυδιών, ή κόκκινο λάχανο.

Το παντζάρι θα δώσει στα αυγά μας ένα σκούρο μωβ χρώμα, αλλά αν το συνδυάσουμε με τα εξωτερικά φύλλα από το κρεμμύδι, αυτό θα δώσει στα αυγά ένα πιο φυσικό κόκκινο χρώμα.

Βασικό που πρέπει να προσέξουμε είναι τα αυγά να είναι καλά καθαρισμένα με ένα πανάκι και να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν τα βάλουμε στην κατσαρόλα με το νερό.

Εκεί θα έχουμε προσθέσει τη βαφή που θέλουμε, μαζί με λίγο ξύδι. Ενδεικτικά χρειάζεται ένα φλιτζάνι του καφέ για δέκα αυγά.

Στη συνέχεια βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, και καλό είναι να αφήσουμε τα αυγά να κρυώσουν μέσα σε αυτό το μείγμα, σύμφωνα με την Αργυρώ.

Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν κι ακολούθως τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, για να γυαλίσουν.

Σε περίπτωση που θέλουμε τα αυγά μας να είναι πιο εντυπωσιακά, μπορούμε να τους κάνουμε σχέδια, χρησιμοποιώντας και πάλι υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα μας. Επιλέγουμε φύλλα από φυτά, πχ άνηθο ή μαϊντανό, τα «κολλάμε» στο αυγό και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε κάτι ελαστικό, όπως είναι το καλσόν, το δένουμε για να είναι σταθερό και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία.

Μετά το 15ο λεπτό η Αργυρώ βάφει τα παραδοσιακά κόκκινα αυγά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχα 2017: Έτσι θα φτιάξετε μυρωδάτο και αφράτο τσουρέκι

Πάσχα 2017 - Έθιμα και παραδόσεις: Πώς θα βάψεις εύκολα και γρήγορα πασχαλινά αυγά

Γεμιστά καλαμάρια σβησμένα με ούζο