Ψητός...ανανάς με σαντιγί!

 
Ψητός...ανανάς με σαντιγί!

Ενημερώθηκε: 20/05/16 - 19:15

'Ο,τι και να ψήσουμε στο γκριλ από λαχανικά ως τορτίγιες γίνεται τέλειο, γιατί όχι και ο ανανάς;

Υλικά

1 ολόκληρο ανανά

2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος

βανίλια, ελάχιστο αλάτι

σιρόπι κουμ κουάτ

Σιρόπι κουμ κουάτ

1 φλυτζάνι κουκ κουάτ

1 φλυτζάνι ζάχαρη

1 φλυτζάνι νερό

βασιλικό

Εκτέλεση

Βάζετε σε πολύ δυνατή φωτιά τα κουμ κουάτ, το νερό και τη ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση προσθέτετε τον βασιλικό και βράζετε για άλλα τεσσερα με πέντε λεπτά. Το απόσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε αφαιρείται τα φύλλα του βασιλικού

Χτυπάτε την κρέμα στο μίξερ μαζί με τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να πήξει. Την αφήνετε στο ψυγείο.

Κόβετε τον ανανά σε κομμάτια πάχους 1,5-2 εκατοστών. Τοποθετείτε τα κομμάτια πάνω στη σχάρα σε φούρνο που έχετε προθερμάνει στο γκριλ. Μόλις αποκτήσουν σημάδια του γκριλ και στις δύο πλευρές είναι έτοιμα και τελείως καραμελωμένα. Ρίχνετε το σιρόπι από πάνω και όταν κρυώσουν τα σερβίρετε με τη σαντιγί