Τι θα φάμε σήμερα; Μαμαδίστικο ψάρι πλακί

 
Τι θα φάμε σήμερα; Μαμαδίστικο ψάρι πλακί

Ενημερώθηκε: 19/09/17 - 12:35

Τι θα φάμε σήμερα; Παραδοσιακή, μαμαδίστικη συνταγή για ψάρι στο φούρνο με ντομάτα.

Ένα εύκολο και νοστιμότατο φαγητό που πάντα θυμίζει «σπίτι».

Το πλακί είναι ένας τρόπος μαγειρέματος που ταιριάζει σε ψάρια με άσπρο κρέας, κυρίως μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, που μπορούν εύκολα να φιλεταριστούν.

Τέτοια ψάρια είναι ο κολιός, το φαγκρί, η συναγρίδα, η σφυρίδα, ο μπακαλιάρος, η γλώσσα, ο ξιφίας (προτείνουμε να μην το φτιάξετε με τόνο ή σολωμό).

Υλικά συνταγής:

Κατάλληλο για ψητό ψάρι: 1200 γρ. περίπου

  • Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
  • Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
  • Λευκό ξηρό κρασί: 1/2 κούπα
  • Τριμμένες ντομάτες: 700 γρ.
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 1/2 ματσάκι
  • Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
  • Ξερή ρίγανη: 1/2 κ.γ.
  • Ξερό θυμάρι: 1/2 κ.γ.
    • Οδηγίες:

      1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζετε και πλένετε το ψάρι. Αν είναι μεγάλο το κόβετε μερίδες, αν είναι μικρά τα αφήνετε ολόκληρα. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά.

      2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνετε με το κρασί κι όταν εξατμιστεί, προσθέτετε τις ντομάτες, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο.

      Αφήνετε να πάρει βράση και αδειάζετε σε ταψάκι.

      3. Αραδιάζετε στο ταψί με τη σάλτσα, το ψάρι, ρίχνετε πάνω του μερικές κουταλιές από τη σάλτσα και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για 35 - 50 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος.

      4. Βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

      radicio.com

      Πηγή:

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

      Τι θα φάμε σήμερα; Εύκολο παστίτσιο με ριγκατόνι!