Υλικά για σπιτικό σούσι!

 
Υλικά για σπιτικό σούσι!

Ενημερώθηκε: 12/10/16 - 15:52

Ώρα για σούσι! Εύκολα γρήγορα σού προτείνουμε το καλύτερο σπιτικό σούσι! Απλά χρειάζεσαι λίγα υλικά και όρεξη για τύλιγμα. Δες τι θα χρειαστείς για απολαυστικά μάκι.

Υλικά

Σολωμό (φρέσκο)
Ρύζι για sushi
Αβοκάντο
Αγγούρια
Wasabi
Φύκια για rolls
Rice vinegar
Soy sauce
Ζάχαρη
Αλάτι
Ginger

Ρύζι

Χρειάζεσαι οπωσδήποτε ρύζι για sushi και όχι απλά να βράσεις οποιοδήποτε ρύζι λίγο παραπάνω. Όσο βράζει το ρύζι ετοιμάζεις εκείνον τον συνδυασμό που θα του δώσει την χαρακτηριστική γλυκοξιδάτη γεύση. Παίρνεις λοιπόν το ξύδι ρυζιού, την ζάχαρη, το αλάτι. Σε ένα κατσαρολάκι (αν έχεις βάλει 2 κούπες ρύζι) ανακατεύεις σε σιγανή φωτιά 4 κουταλιές από το ξύδι, 3 κουταλιές ζάχαρη και 1 κουταλάκι αλάτι. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη, βγάζεις από τη φωτιά και το αφήνεις στην άκρη. Αδειάζεις το ρύζι σε μια μεγάλη λεκάνη και του ρίχνεις σιγά – σιγά το μείγμα ξυδιού, ανακατεύοντας ελαφρά ώστε να πάει το ξύδι παντού αλλά και για να πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία του ρυζιού.

Σολωμός ή όποιο ψάρι

Ο σολωμός απαιτεί αρχικά καλό καθάρισμα από τα λίπη και τα κρυμμένα κόκκαλα. Μπορείς να ζητήσεις από τον ψαρά σου να το κάνει. Αλλά δεν είναι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις και μόνος σου αν έχεις ένα καλό μαχαίρι και υπομονή.

Μικρά βήματα για σένα αλλά μεγάλα για την ανθρωπότητα

Βήμα 1: Απλώνεις ρύζι ομοιόμορφα στην μία πλευρά του φυκιού. Είναι σημαντικό να υπάρχει ρύζι από άκρη σε άκρη της πλευράς ώστε να είναι πετυχημένο το roll.

Βήμα 2: Τοποθετείς πάνω στο ρύζι τον σολωμό, το αβοκάντο και το αγγούρι. Δεν θες πάρα πολύ υλικό στο κάθε roll.

Βήμα 3: Κάνεις μια λωρίδα wasabi στην άλλη μεριά του φυκιού για τη γεύση.


Βήμα 4: Κλείνεις το ρολό προσεκτικά μέχρι το σημείο που υπάρχει ρύζι

Βήμα 5: Τυλίγεις μέχρι το τέλος του φυκιού. Το κάθε roll το κόβεις συνήθως στη μέση και το κάθε μισό σε 4 κομμάτια.