Τέμπη: Αυτοί είναι οι δυο κύπριοι αγνοούμενοι (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΑΓΝ

Ενημερώθηκε: 02/03/23 - 17:47

Δύσκολες οι ώρες  για τις οικογένειες της  24χρονης Αναστασίας Αδαμίδου, απόφοιτου της οδοντιατρικής σχολής του ΑΠΘ που επέβαινε στο τρίτο βαγόνι και του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου από το Αυγόρου, που αγνοούνται μετά από το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, η πρώτη οικογένεια έφτασε νωρίς το απόγευμα στη Λάρισα και έχει ήδη δώσει δείγμα DNA, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει και η οικογένεια του δεύτερου αγνοούμενου.

Στην πόλη της Λάρισας βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος, προκειμένου να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζονται οι οικογένειες.

Νωρίτερα η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε επίσημα την ύπαρξη των δύο αγνοουμένων.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει ενημερωθεί ότι ανάμεσα στους αγνοούμενους του τραγικού δυστυχήματος συγκαταλέγονται και δύο Κύπριοι πολίτες, η ταυτότητα και η τύχη των οποίων δεν έχει ακόμη διακριβωθεί.

Με εντολές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος βρίσκεται σε επικοινωνία με τις οικογένειες των δύο αγνοούμενων Κυπρίων, στη διάθεση των οποίων έθεσε τις Υπηρεσίες του κράτους, αλλά και τη Διπλωματική Αποστολή της Δημοκρατίας στην Αθήνα, για να τους παράσχουν βοήθεια με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστούν, καθώς και για συνδρομή σε σχέση με τη μετάβαση τους στην Ελλάδα.

Για τη διαχείριση του περιστατικού, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι από την πρώτη στιγμή σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές.

Για το τραγικό περιστατικό, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έδωσε οδηγίες όπως οι σημαίες της Δημοκρατίας κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα κυβερνητικά κτήρια και στο Προεδρικό Μέγαρο, εις ένδειξη βαρύτατου πένθους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ