Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: Η αγκαλιά σε νεοναζί και η συγνώμη

Ποτέ δεν ήταν αργά για την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου να δεχτεί συγνώμη (ΦΩΤΟ)
Ενημερώθηκε: 02/02/18 - 19:49

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου μίλησε για μια συνάντηση με άτομο ναζί που την είχε απειλήσει.

Όπως είναι γνωστό, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου δραστηριοποιείται έντονα υπέρ των μεταναστών και άλλων μειονοτήτων, με αποτέλεσμα να δέχεται λεκτικές επιθέσεις και άγριες απειλές για την ζωή της, ακόμα και απειλές για ομαδικό βιασμό, κάτι που όμως δεν την πτοεί στην όποια προσπάθειά της.

Πριν από αρκετά χρόνια ένας τότε νεοναζί, ο Μάρτιν Κάρλσον του Σκανδιναβικού Κινήματος Αντίστασης, είχε απειλήσει άγρια την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.Έπρεπε να περάσουν 13 χρόνια για να ζητήσει συγχώρεση.

 

Hot! Η εντυπωσιακή εμφάνιση που τράβηξε τα βλέμματα (ΦΩΤΟ)

 

Σε email που της έστειλε έγραφε:

Γεια σας Αλεξάνδρα,

Ο λόγος που σας γράφω σήμερα είναι επειδή θέλω να ζητήσω συγχώρεση. Συγχώρεση για όλο το μίσος εναντίον σας εδώ και πολλά χρόνια. Υπήρξα μέλος του Κινήματος Σκανδιναβικής Αντίστασης αλλά έφυγα από την οργάνωση στις αρχές του 2016.

Έφυγα επειδή δεν υποστηρίζω πλέον τις απόψεις και τις αξίες που μεταδίδονται από το NMR. Σήμερα είμαι απίστευτα χαρούμενος που επιτέλους απέχω από το μίσος, αλλά ταυτόχρονα αισθάνομαι απίστευτες ενοχές για όλα αυτά που έχουν ειπωθεί και γίνει στον αντισημιτικό κόσμο.

Με τις καλύτερες ευχές μου

Μάρτιν.

"Ναι, τον συγχώρεσα αμέσως"

 

Όπως αναφέρει η παρουσιάστρια τον συγχώρεσε από τη στιγμή που έλαβε το email του:

«Τηλεφώνησα αμέσως στον Μάρτιν. Νομίζω ότι σε αυτούς τους πολωμένους καιρούς χρειάζονται γέφυρες. Εκείνοι που αποφασίζουν να αλλάξουν συμπεριφορά και στάση χρειάζονται υποστήριξη και ενθάρρυνση. Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι.

Ο Μάρτιν ζει στο Varnamo, σχεδόν τέσσερις ώρες νότια της Στοκχόλμης με το αυτοκίνητο. Του πρότεινα να συναντηθούμε για έναν καφέ. Ένας φίλος μου που ήξερε ότι ζούσα με απειλές για δεκαετίες χωρίς προστασία, με προειδοποίησε: «Είσαι τόσο αφελής, θα μπορούσε να είναι παγίδα, δεν αρχίζεις να αγαπάς ξαφνικά όλους όσους μισούσες».Αλλά εγώ δεν φοβάμαι τους ανθρώπους. Φοβάμαι το μίσος. Και αυτό που κάνει στους ανθρώπους.

Λίγες ώρες αργότερα, στο λόμπι ενός ξενοδοχείου συνάντησα έναν από τους ανθρώπους που απειλούσε τη ζωή μου και τη ζωή της οικογένειάς μου.

Ο Μάρτιν ήταν ενεργός νεοναζί από την ηλικία των 16 ετών. Σταμάτησε το 2016. Τώρα είναι 30 ετών.

Αρχίσαμε με αυτό που έχουμε και οι δυο κοινό: Τώρα και εκείνος απειλείται από τους Ναζί.

«Η τελευταία φορά που απειλήθηκα ήταν χθες, ένας από τους ηγέτες του NMR έγραψε στο Facebook ότι θα έπρεπε να πεθάνω." Ένας άλλος είπε ότι πρέπει να κόψω τον λαιμό μου ", είπε. "

Μετά από αρκετή συζήτηση για το παρελθόν οι δυο τους συμφιλιώθηκαν δίνοντας σε όλους το μήνυμα της συγχώρεσης:

«Σας συγχώρεσα από τη στιγμή που έλαβα το email σας. Η συγχώρεση είναι απελευθερωτική» είπε τέλος η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.