Η ελληνίδα ηθοποιός που κάνει εξαγωγή ελληνικού ελαιόλαδου στις μεγάλες αγορές

 
Η ελληνίδα ηθοποιός που κάνει εξαγωγή ελληνικού ελαιόλαδου στις μεγάλες αγορές

Ενημερώθηκε: 24/06/17 - 18:46

Είναι από τις νεαρές ταλαντούχες ηθοποιούς που δείχνει ότι δεν περιορίζεται μόνο στα όρια της τέχνης. Η Κατερίνα Μισιχρόνη μπορεί να γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά τα καλοκαίρια την έβρισκαν στην Ζαχάρω, που ήταν το χωριό του πατέρα της, και παραμένει μέχρι σήμερα η μεγάλη της αγάπη.

Όπως σημειώνει η ίδια: «Φροντίζω να πηγαίνω στη Ζαχάρω σχεδόν κάθε χρόνο. Είναι ένας τόπος που αγαπώ, όπως και τους ανθρώπους της. Έχω πολλές αναμνήσεις με τα ξαδέρφια και τους παππούδες μου. Όταν μαζεύαμε τις ελιές, τα παιχνίδια, η πανέμορφη παραλία».

λαδιού

Άλλωστε αυτή της η αγάπη ήταν και το ερέθισμα για να ξεκινήσει την εξαγωγή , μια απόφαση που πήρε όταν βρισκόταν στο Λος Άντζελες και τυχαία γνώρισε έναν τεχνίτη φυσητού γυαλιού. Στο καλλιτεχνικό του μπουκάλι οραματίστηκε πως θα μπορούσε να κλείσει το ελαιόλαδο, η παραγωγή του οποίου θα γινόταν στο χωριό της, στην Πελοπόννησο. «Πρόλαβα να κάνω αυτό το βήμα πριν φύγουν από τη ζωή οι παππούδες μου και ήταν χαρούμενοι και υπερήφανοι για αυτό. Ο παππούς μου έλεγε πάντα ότι έπρεπε να ασχοληθούμε με το λάδι. Ίσως και εμένα έτσι να μου ήρθε στο μυαλό όταν ήμουν στην Αμερική, γιατί υποσυνείδητα είχα κρατήσει τα λόγια του».

Σήμερα η Κατερίνα και ο ξάδερφός της, Σπύρος Μισιχρόνης, έχουν καταφέρει να στέλνουν ελληνικό λάδι σε Νορβηγία, Ιαπωνία, Ντουμπάι και Αγγλία, ενώ πέρσι εγκαινίασαν τα σεμινάρια ελαιογνωσίας στο εστιατόριο Σελήνη στη Σαντορίνη, τα οποία θα συνεχιστούν και φέτος – με προοπτική να γίνουν μελλοντικά και στην Αθήνα. Στα σχέδιά της είναι να συνεργαστεί και με Έλληνες καλλιτέχνες που επιμελούνται τη συσκευασία συλλεκτικών μπουκαλιών. «Έχουμε κάνει πρόταση σε έναν ταλαντούχο Έλληνα ζωγράφο. Θα με ενδιέφερε πολύ κάθε χρόνο να εγκαινιάζουμε μια συνεργασία με έναν άλλο καλλιτέχνη» λέει στο People.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Survivor: Έτσι ήρθε πιο κοντά ο Μπο με τον Γιώργο Αγγελόπουλο

H σύντροφος του Μπουγιούρη «έριξε» το Instagram

Survivor: Πού βρίσκονται κρυμμένοι οι παίκτες;