Απεργία στον ΣΚΑΪ: Επιθετικό σχόλιο της ΕφΣυν για το ιδιότυπο σπάσιμο της απεργίας

Απεργία στον ΣΚΑΪ: Επιθετικό σχόλιο της ΕφΣυν για το ιδιότυπο σπάσιμο της απεργίας
Ενημερώθηκε: 13/01/19 - 18:14

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΣΚΑΪ: τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου μετέδωσε σήμερα ο ΣΚΑΪ ενώ από χτες τα ξημερώματα είναι σε εξέλιξη απεργία των δημοσιογράφων λόγω των 12 απολύσεων συναδέλφων τους.

Το γεγονός στηλιτεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών» ως ένα ιδιότυπο σπάσιμο της απεργίας, το οποίο χρεώνει στη διοίκηση του σταθμού, η οποία, όπως υπενθυμίζει απαγόρευσε στους εργαζόμενους να κάνουν συνέλευση εντός των εγκαταστάσεων του καναλιού.

Αντιγράφουμε από την ΕφΣυν:

«Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Ενώ ο ΣΚΑΪ βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου σε απεργία, σήμερα το πρωί μετέδωσε live, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στο site του, τόσο τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το Μαξίμου, όσο και τη συνέντευξη τύπου που έδωσε αμέσως μετά ο Πάνος Καμμένος. 

Είναι ένα ιδιότυπο σπάσιμο της απεργίας αυτό, απευθείας από τη διοίκηση ή την ιδιοκτησία του καναλιού - δεν έχουν σχέση οι δημοσιογράφοι, εννοείται. Προσωπικό ασφαλείας υπάρχει πάντα στις απεργίες αλλά για τη ροή του προγράμματος, όχι για να κάνει ζωντανές συνδέσεις. Η απεργία είναι απεργία και οι δηλώσεις των πολιτικών δεν είναι ποδοσφαιρικοί αγώνες να δείχνεις την εικόνα χωρίς να υπάρχει περιγραφή από τον δημοσιογράφο.

Εδώ θα μου πείτε δεν επέτρεψαν στους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ να κάνουν συνέλευση σε χώρο του καναλιού βγάζοντάς τους στο δρόμο, στο σπάσιμο της απεργίας θα κώλωναν»;