Απολύσεις στον ΣΚΑΪ: «Βράζουν» οι εργαζόμενοι - Καταγγελίες για τη διοίκηση και... νέες κινητοποιήσεις

Απολύσεις στον ΣΚΑΪ: «Βράζουν» οι εργαζόμενοι - Καταγγελίες για τη διοίκηση και... νέες κινητοποιήσεις
Ενημερώθηκε: 12/01/19 - 19:37

Χωρίς πρόγραμμα ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών έμεινε ο ΣΚΑΪ, αυτό το Σαββατοκύριακο (12-13/01/2019), ύστερα από την απόφαση των ενώσεων του Τύπου (ΕΣΗΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ, ΕΣΠΙΤ), για απεργιακές κινητοποιήσεις μετά το «πογκρόμ» απολύσεων στον σταθμό του Φαλήρου.

Σε συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα (Σάββατο 12/01/2019) στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΙ αποφάσισαν την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Σύμφωνα με την απόφαση τους οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 12:00.  

Ενώ αμέσως μετά, δηλαδή από τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (14/01), έως τις 06:00 το πρωί της Τρίτης προχωρούν σε απεργία. Και ο «πονοκέφαλος των διοικούντων του σταθμού δεν σταματά εδώ, αφού οι εργαζόμενοι θα κάνουν νέα γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ, ζητούν την άμεση επαναπρόσληψη των 12 δημοσιογράφων που απολύθηκαν αιφνιδιαστικά την Παρασκευή (11/01), χωρίς όπως υποστηρίζουν να τους έχουν κάνει γνωστό το λόγο της απομάκρυνσης τους.

Παράλληλα, αφήνουν «αιχμές» για την πρακτική της εργοδοσίας να απαγορεύει την είσοδο στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και καυτηριάζουν το γεγονός ότι οι απολύσεις έγιναν «σε μια χρονική στιγμή που η θέση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων ήταν κενή, ώστε να μην τις «χρεωθεί» κανένα διευθυντικό στέλεχο».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΣΚΑΪ

 

Σήμερα, οι δημοσιογράφοι του ομίλου ΣΚΑΙ (τηλεόραση, ραδιόφωνο και ίντερνετ) πραγματοποιήσαμε συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για να αποφασίσουμε την στάση μας, μετά την αιφνίδια απόλυση 12 συναδέλφων μας την Παρασκευή 11/1.

Μετά από ψηφοφορία, αποφασίσαμε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας για τις απολύσεις και ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Αποφασίσαμε , έτσι, την κήρυξη στάσης εργασίας το πρωί της Δευτέρας από τις 06.00 μεχρι τις 12.00, καθώς και απεργία από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 06.00 το πρωί της Τρίτης.

Παράλληλα, αποφασίσαμε τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης στις 10 το πρωί της Δευτέρας, για να αποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας.

Επισημαίνουμε, για μια ακόμη φορά, πως είναι απαράδεκτο οι απολύσεις να ανακοινώνονται σε μια χρονική στιγμή που η θέση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων ήταν κενή, ώστε να μην τις “χρεωθεί” κανένα διευθυντικό στέλεχος. Είναι επίσης απαράδεκτο να μην ανακοινώνεται στους απολυμένους συναδέλφους η αιτία της απόλυσής τους. Δεν θα ανεχθούμε πρακτικές που θίγουν την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

Ζητούμε τη ρητή διαβεβαίωση της διοίκησης του σταθμού πως δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις.

Απαιτούμε, τέλος, να σταματήσει η πρακτική της εργοδοσίας να απαγορεύει την είσοδο στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ζητώντας τους σχετικό έγγραφο αίτημα, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο ΜΜΕ. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να συνομιλούμε με τα εκλεγμένα μέλη του Πρωτοβάθμιου Σωματείου μας, όπως γίνεται στα υπόλοιπα ΜΜΕ, όπου ποτέ δεν έχει συμβεί αντίστοιχο περιστατικό.

Οι δημοσιογράφοι του Τ/Σ ΣΚΑΙ, Ρ/Σ ΣΚΑΙ και skai.gr