Επίσημη ανακοίνωση «χαστούκι» της ΕΣΗΕΑ στον ΣΚΑΪ για το πογκρόμ απολύσεων των χαμηλόμισθων - 48ωρη απεργία το Σ/Κ

Επίσημη ανακοίνωση «χαστούκι» της ΕΣΗΕΑ στον ΣΚΑΪ για το πογκρόμ απολύσεων των χαμηλόμισθων - 48ωρη απεργία το Σ/Κ
Ενημερώθηκε: 11/01/19 - 22:07

«Στο πογκρόμ απολύσεων του ΣΚΑΪ απαντάμε με απεργία», αναφέρει η  ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, που συνυπογράφουν και οι άλλες ενώσεις των εργαζομένων του Τύπου ( ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ και της ΕΣΠΗΤ)  ενέκρινε την 48ωρη απεργία μέσα στο Σαββατοκύριακο (12-12/01/2019). 

Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει σίγουρα πλήγμα για την τηλεθέαση του σταθμού του Φαλήρου, αφού εκπομπές όπως αυτή του Γιώργου Αυτιά και του δελτίου Ειδήσεων, που συγκεντρώνει πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης, δεν θα μεταδοθεί. Για την δραματική συνέλευση των εργαζομένων όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το thepressroom.gr:

οι εργαζόμενοι που πραγματοποίησαν συνέλευση στον...δρόμο, πάνω στην Εθνάρχου Μακαρίου, έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού, επειδή η διοίκηση απαγόρευσε να πραγματοποιηθεί στον χώρο εργασίας. Στην συνέλευση αυτή σύμφωνα με πληροφορίες του thepressroom.gr πολλοί είχαν παραμερίσει και έκλαιγαν που πέρασαν όσα πέρασαν με την τρομοκρατική επίθεση στον σταθμό για να φτάσουν να απολυθούν λίγο μετά τον νέο χρόνο. 

Στην «αιχμηρή» ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για «πογκρόμ απολύσεων» που εξαπέλυσε η διοίκηση του σταθμού «πετώντας 12 συναδέλφους μας στο δρόμο».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ μπορεί να είναι ιδιαίτερα αυστηρή, αλλά καθ΄όλα δίκαιη, εάν αναλογιστεί κανείς ότι η διοίκηση του ΣΚΑΙ απέλυσε 12 χαμηλόμισθους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς, λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της πανάκριβης παραγωγής του Survivor στη Μαδαγασκάρη. Μια «υπερπαραγωγή» στην οποία εργάζονται σχεδόν αποκλειστικά Τούρκοι εργαζόμενοι της παραγωγής του Ατζούν Ιλιτζαλί, με την... πρόφαση ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι της πρώτης σεζόν του ριάλιτι επιβίωσης, έδιναν «spoiler» στο διαδίκτυο. 

Την ώρα που οι εν λόγω εργαζόμενοι βίωσαν μαζί με τους συναδέλφους τους δύσκολες στιγμές στο Φάληρο, ειδικά μετά την τρομοκρατική επίθεση στον σταθμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλουν την ιδιοκτησία του «ΣΚΑΪ» για το πογκρόμ απολύσεων που εξαπέλυσε σήμερα πετώντας 12 συναδέλφους μας στο δρόμο. Η πρώτη απάντηση των εργαζομένων του «ΣΚΑΪ» με τη στήριξη των σωματείων ήταν τρίωρη στάση εργασίας σήμερα Παρασκευή 11/1 την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΣΠΗΤ συνεχίζουν με 48ωρη απεργία για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τηλεόρασης και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, που εργάζονται στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ», τον Ρ/Σ «ΣΚΑΪ 100,3» και στην ιστοσελίδα «skai.gr» από τις 06:00 πμ του Σαββάτου, 12 Ιανουαρίου 2019 έως τις 06:00 π.μ της Δευτέρας, 14 Ιανουαρίου 2019.

Στη διάρκεια της απεργίας τα Δ.Σ. όλων των Ενώσεων θα είναι σε διαρκή ετοιμότητα για την περιφρούρησή της.

Στις 12 μμ του Σαββάτου θα γίνει συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ καθώς η ιδιοκτησία του «ΣΚΑΪ» απαγόρευσε για ακόμη μία φορά την είσοδο των σωματείων στον χώρο εργασίας.

Εργαζόμενοι και σωματεία θα οργανώσουμε όλοι μαζί την περιφρούρηση της απεργίας και θα αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα.

Απαιτούμε να ανακληθούν αμέσως όλες οι απολύσεις.

     

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 

Διαβάστε σχετικά:

Ξαφνικές απολύσεις στον ΣΚΑΪ

Χωρίς δελτίο ειδήσεων ο ΣΚΑΙ: Αναβρασμός για τις απολύσεις

Αυτοί είναι οι 12 χαμηλόμισθοι δημοσιογράφοι που απέλυσε ο ΣΚΑΪ

Απολύσεις ΣΚΑΙ: 48ωρη το σαββατοκύριακο-Τι θα γίνει με Αυτιά και ειδήσεις