Αναρχικοί απειλούν τη συγκέντρωση των "Παραιτηθείτε"

 
Αναρχικοί απειλούν τη συγκέντρωση των "Παραιτηθείτε"

Ενημερώθηκε: 15/06/16 - 03:16

Απειλή για τη συγκέντρωση των "Παραιτηθείτε" αποτελεί το αυριανό (Τετάρτη) κάλεσμα - αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών - αναρχικών στο Σύνταγμα στις επτά. Το κάλεσμα "ανέβηκε" σε γνωστό διαδικτυακό χώρο και προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ η οποία επιτίθεται στην κυβέρνηση και συγχρόνως την καθιστά υπεύθυνη για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ αναφέρει ότι για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την Κυβέρνηση. Καθιστούμε την Κυβέρνηση απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος "Παραιτηθείτε", στην αυριανή τους συγκέντρωση, στην πλατεία Συντάγματος. Όσο και αν η Κυβέρνηση ενοχλείται από τη διαμαρτυρία της κοινωνίας, είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει πλήρως στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση.

Η απειλή των αντιεξουσιαστών

Το κάλεσμα των αναρχικών κομμουνιστών, όπως υπογράφουν οι ίδιοι στον γνωστό ιστότοπο Indymedia, έχει ως εξής:

«Συγκεντρωνόμαστε στο Σύνταγμα ακυρώνοντας τη μάζωξη των ακροδεξιών μνημονιολάγνων! Όλοι την Τετάρτη 15/6 στο Σύνταγμα στις 19.00 για την υπεράσπιση του χώρου που 6 χρόνια τώρα δώσαμε μάχες με τους προστάτες των μνημονιακών πολιτικών και τα τσιράκια τους. Οι δρόμοι ανήκουν στον κόσμο του αγώνα και στους εξεγερμένους και όχι στους ρουφιάνους και τους προσκυνημένους»!

Ασφάλεια ζητούν οι "Παραιτηθείτε"

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη υπάρξει αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου από την εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής του «Παραιτηθείτε, Ούτε Χρώματα, Ούτε Κόμματα, Ούτε Συνδικάτα, Πολίτες Μόνο» Ελένη Κριτσιδήμα, για την αυριανή συγκέντρωσή του στο Σύνταγμα (18:30 μ.μ.).

Ειδικότερα, με την αναφορά - την οποία υπογράφει και ο δικηγόρος της κυρίας Κριτσιδήμα, Αντώνης Βγόντζας - γνωστοποιεί στην κυρία Κουτζαμάνη ότι το «Παραιτηθείτε.....» οργανώνει μια «ειρηνική συγκέντρωση με αιτήματα και μηνύματα στο πλαίσιο του Συντάγματος, με πλήρη σεβασμό στους θεσμούς και χωρίς πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων».

Παράλληλα, η κυρία Κριτσιδήμα ενημερώνει την ανωτάτη εισαγγελική λειτουργό, ότι έχει αποστείλει σχετική επιστολή για την αυριανή συγκέντρωση, στον Δήμαρχο Αθηναίων, ενώ παράλληλα υπέβαλε σχετική αίτηση χορήγησης άδειας χρήσης της πλατείας Συντάγματος. Επίσης, αναφέρει ότι υπέβαλε αίτηση στον γενικό αστυνομικό διευθυντή, προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία εκείνα μέτρα για την προστασία της συνάθροισης και των πολιτών που θα συγκεντρωθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Π. Σκουρλέτης: «σπέρμα αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς λογικής» το «παραιτηθείτε»

Γεροβασίλη: Το κίνημα «παραιτηθείτε» είναι εχθρικό στη χώρα

Υβριστική ανάρτηση Νεφελούδη για τους ''Παραιτηθείτε'': Ανεγκέφαλοι, κολλαγόνα και προσοχή στα καλσόν!