Τι θα φάμε σήμερα; Λιγκουίνι με πέστο αλά Τζενοβέζε και κολοκυθάκια

 
Τι θα φάμε σήμερα; Λιγκουίνι με πέστο αλά Τζενοβέζε και κολοκυθάκια

Ενημερώθηκε: 16/10/17 - 16:03

Τι θα φάμε σήμερα; Λιγκουίνι με πέστο αλά Τζενοβέζε και κολοκυθάκια που μας μαγειρεύει ο Άκης Πετρετζίκης.

Συστατικά

  • 250 γρ. κολοκυθάκια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. λιγκουίνι
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • σάλτσα πέστο αλά Τζενοβέζε
  • 200 γρ. τοματίνια 

    Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πέστο αλά Τζενοβέζε και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές κάθετες λωρίδες.
  • Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κολοκυθάκια καλά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά, και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.
  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τα λιγκουίνι και τα αφήνουμε να βράσουν για 7-8 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα κρατάμε σε ένα μπολ. Κρατάμε 50 ml από το νερό που βράσαμε.
  • Ανακατεύουμε τα λιγκουίνι με την πέστο, τα κολοκυθάκια και τα τοματίνια. Προσθέτουμε τον χυμό και τοξύσμα από το λεμόνι. Αν είναι πολύ στεγνά τα μακαρόνια μας ρίχνουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
  • Σσερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    akispetretzikis.com

    Πηγή:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    Τι θα φάμε σήμερα; Κεφτεδάκια με Κους Κους της Αργυρώς!