Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και Κοντονή για την απόφαση μη αποφυλάκισης των Ηριάννα-Περικλή

 
Με έντονο τρόπο αντέδρασε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ , όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στην απόφαση του Εφετείου για Ηριάννα και Περικλή

Ενημερώθηκε: 16/10/17 - 19:44

Με έντονο τρόπο αντέδρασε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ , όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στη σημερινή απόφαση του Εφετείου , το οποίο απέρριψε για δεύτερη φορά την αίτηση αναστολής τόσο για την Ηριάννα όσο και για τον Περικλή.

Να σημειωθεί ότι με το που ανακοινώθηκε στη δικαστική αίθουσα η απόφαση,αλληλέγγυοι άρχισαν να εκτοξεύουν ύβρεις κατά των δικαστικών λειτουργών, ενώ έριξαν καρέκλες και μπουκάλια την ώρα που οι δικαστικοί λειτουργοί αποχωρούσαν από την αίθουσα με την συνοδεία ΜΑΤ. Πλέον είναι έκδηλη η ανησυχία για γενικευμένα επεισόδια.

ΣΥΡΙΖΑ: Η σημερινή απόφαση πλήττει κατάφωρα την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης

«Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν για δεύτερη φορά οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει κατάφωρα την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Το κίνημα συμπαράστασης, στη χώρα μας και το εξωτερικό, από διανοούμενους, πανεπιστημιακούς, ανθρώπους των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Αθλητισμού, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις, στέκεται στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή μέχρι τη δικαίωσή τους».

Κοντονής: Το σημερινό Δικαστήριο φέρει και το βάρος της ευθύνης της κρίσης του

υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής

«Δεν χρειάζεται να επαναλάβω όσα είχα δηλώσει κατά την έκδοση της πρώτης απόφασης περί της αναστολής εκτέλεσης της ποινής των δύο πρωτοδίκως καταδικασθέντων. Όσα είχα αναφέρει ισχύουν. Το Δικαστήριο που εξέδωσε τη σημερινή απόφαση φέρει και το βάρος της ευθύνης της κρίσης του», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο .

Ο κ.Κοντονής καλεί επίσης «σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία τους πάντες αυτές τις ώρες».

Παλιότερα ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε χαρακτηρίσει «δυσάρεστη έκπληξη» το πρώτο δικαστικό «όχι»στην αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των δύο νέων και είχε προσθέσει:

«Οι πολίτες ζητούν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όλους και είναι περίεργο που ορισμένοι που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές, για εμπόριο ναρκωτικών, να έχουν το ευεργέτημα της αναστολής μέχρι την ημερομηνία της εκδίκασης της υπόθεσης και η συγκεκριμένη κοπέλα να μην απολαμβάνει αυτού του ευεργετήματος».