Κλείδωσε η ημερομηνία για εκλογές στα Κατεχόμενα

 
Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία για τις εκλογές στα Κατεχόμενα

Ενημερώθηκε: 13/11/17 - 23:24

Η «βουλή» του καθεστώτος αποφάσισε "βουλευτικές εκλογές" ομόφωνα λίγες ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις,σε αυτές τις εκλογές θα ισχύσει για πρώτη φορά ο νέος «εκλογικός νόμος», που θεωρεί τα κατεχόμενα ως ενιαία εκλογική περιφέρεια.Παράλληλα η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και ΡΤΚ, έχουν πλήρως ανανεωμένους τους υποψηφίους τους.

Κατεχόμενα

Κάθε κόμμα στα που θα συμμετάσχει στις «εκλογές» του Ιανουαρίου, θα πρέπει να κατέλθει με 50 υποψηφίους, όσες και οι έδρες στην «Βουλή».

Υποψηφιότητα δεν υπέβαλε ξανά η Σιμπέλ Σιμπέρ, «πρόεδρος» της «Βουλής» σήμερα, και «πρωθυπουργός» της μεταβατικής «κυβέρνησης» το καλοκαίρι του 2013. Υποψήφιοι και πάλι με το ΡΤΚ θα είναι ο νυν διαπραγματευτής, Οζντίλ Ναμί, η Ντογούς Ντεριά, ο Μπιρικίμ Οζγκιούρ (γιος του Οζγκέρ Οζγκιούρ) και άλλοι 11 νυν «βουλευτές».

Το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας(ΚΚΔ) ανακοίνωσε ότι παράλληλα με την αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων, ετοιμάζει ένα «προεκλογικό μανιφέστο» με 17 σημεία για όλα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΔ, Ασίμ Ιντρίς αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη διεύθυνση ενός ιδιωτικού κολεγίου για να μπορέσει να είναι υποψήφιος.

Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία του κόμματος «Αναγέννηση» (των εποίκων), υπό τον πρόεδρο, Ερχάν Αρικλί, μετέβη στην 'Αγκυρα όπου είχε συνάντηση με τον Τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Κύπρου, Ρετζέπ Ακντάγ.