Εκλογές Κεντροαριστεράς - Φ. Γεννηματά: Μικρότητες όσα είπε ο Ανδρουλάκης για κληρονομικότητα

 
Εκλογές Κεντροαριστεράς - Φ. Γεννηματά: Μικρότητες όσα είπε ο Ανδρουλάκης για κληρονομικότητα

Ενημερώθηκε: 14/11/17 - 16:47

Εκλογές κεντροαριστεράς: Στις εκλογές της Κυριακής αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της αλλά και απάντησε στους υπαινιγμούς του Ν. Ανδρουλάκη περί κληρονομικότητας.

«Νίκη της Κεντροαριστεράς» και «πρώτη σημαντική αντίδραση στην κυβέρνηση» χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά τη συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στον νέο πολιτικό φορέα.

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ η κ. Γεννηματά ανέφερε πως ούτε στα πιο αισιόδοξα σχέδιά της δεν περίμενε την τόσο μαζική συμμετοχή στις εκλογές.

Πέρασε το μήνυμά μας και τα συμπεράσματα είναι πολλαπλά. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική αντίδραση στην κυβέρνηση. Δόθηκε μέσα από τις εκλογές η δυνατότητα σε μεγάλη μερίδα πολιτών να εκφραστεί» είπε.

Σημείωσε επίσης πως «στη μεγάλη πλειοψηφία του ο κόσμος που ψήφισε είναι κόσμος που επιστρέφει από τον ΣΥΡΙΖΑ». «Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ο βασικός κορμός της προσπάθειας για την Κεντροαριστερά. Ο πρώτος γύρος των εκλογών είναι νίκη της Κεντροαριστεράς και της προσπάθειας που κάνουμε για τον ενιαίο φορέα. Τολμήσαμε κάναμε το βήμα, επιλέξαμε την ανανέωση και συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε η προσπάθεια αυτή» πρόσθεσε.

Για τον δεύτερο γύρο των εκλογών η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε: «Πάντα ένας δεύτερος γύρος είναι πιο διχαστικός από τον πρώτο, αλλά δεν επιλέγω αυτή τη λογική. Αν ο κ. Ανδρουλάκης το ζητούσε ναι, δεν θα πηγαίναμε σε δεύτερο γύρο».

«Δεν απαντώ σε μικρότητες και χτυπήματα κάτω από τη μέση»

χθεσινές αιχμές του συνυποψηφίου της, Ν. Ανδρουλάκη,

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τις ο οποίος δήλωσε πως «στρατηγικός του αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Δεν απαντώ στις τοποθετήσεις του κ. Ανδρουλάκη για πολιτικό χρίσμα. Δεν απαντώ σε μικρότητες και χτυπήματα κάτω από τη μέση».

«Επί της ουσίας δεν με αφορά ο όρος οικογενειοκρατία. 17 χρόνια που είμαι στην πολιτική το έχω ακούσει άπειρες φορές. Ο Γιώργος Γεννηματάς δεν προέρχεται από κανένα τζάκι και δεν έβγαλε ποτέ χρήματα από την πολιτική. Δεν έγινε ποτέ πρωθυπουργός και πέρασαν έξι χρόνια από τον θάνατό του για να αποφασίσω να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά» υπογράμμισε.

«Όλοι θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα παράταξη»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι δεν ζητάει να τοποθετηθεί κανένας ανοιχτά υπέρ της, αλλά «να είναι παρόντες όλοι στο εγχείρημα». «Ξεκινήσαμε μαζί, θα συνεχίσουμε μαζί. Όλους μας ενδιαφέρει η Δευτέρα και όχι η Κυριακή. Η ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα θα προκύψει από το ενιαίο ψηφοδέλτιο, κάτι το οποίο σήμερα δεν υπάρχει. Σήμερα υπάρχει συνεννόηση και συντονισμός των κοινοβουλευτικών ομάδων. Όλοι θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα παράταξη. Τα έχω στο μυαλό μου, αλλά ρόλοι δεν έχουν δοθεί» είπε.

Σημείωσε παράλληλα πως οι κ. Καμίνης και Θεοδωράκης «θα έχουν καθοριστικό ρόλο στο αύριο της παράταξης», ενώ τόνισε πως σε περίπτωση εκλογών «είμαστε πανέτοιμοι».

Για το κοινωνικό μέρισμα

Για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα δήλωσε πως «πρόκειται για αντίδωρο που προέρχεται από την υπερφορολόγηση του λαού». «Δεν είναι τυχαίο πως μία ημέρα μετά το ηχηρό μήνυμα από τις εκλογές της Κεντροαριστεράς, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε μία τέτοια παροχή, η οποία είναι σε μεγάλο μέρος της προέρχεται από υποχρεώσεις του Δημοσίου και δικαστικές αποφάσεις» παρατήρησε.

Για τον «πράσινο ήλιο» του ΠΑΣΟΚ

Ερωτηθείσα τέλος τι θα γίνει με τον «πράσινο ήλιο» του ΠΑΣΟΚ η πρόεδρος του κόμματος τόνισε πως στις ερχόμενες εκλογές το έμβλημα του Κινήματος θα βρίσκεται μαζί με το έμβλημα του νέου φορέα στα ψηφοδέλτια.