«Πυρά» Τσίπρα για offshore και Paradise Papers - Τι αποκάλυψε για τις εκλογές;

 
«Πυρά» Τσίπρα για offshore και Paradise Papers - Τι αποκάλυψε για τις εκλογές;

Ενημερώθηκε: 15/11/17 - 00:48

Στο 6ο συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης,στην Κομοτηνή έδωσε ομιλία ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

αναφέρει αρχικά.

«Αν βρεθήκαμε ως χώρα σε αυτό το σημείο της χρεοκοπίας, δεν είναι ότι δεν είχαμε δυνατότητες ή ότι ζούσαμε πάνω από τις ικανότητές μας, αλλά γιατί σε αυτό τον τόπο συνυπήρχαν δύο Ελλάδες: Από τη μία η Ελλάδα της παραγωγής και από την άλλη η Ελλάδα της διαφθοράς και της αρπαχτής. Και τώρα έχουμε την άποψη ότι εκτός από νόμιμη, ήταν και ηθική. Η Ελλάδα της αρπαχτής χρεοκόπησε μαζί με την Ελλάδα της κρίσης και δεν θα την αφήσουμε να ξαναγυρίσει»,

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζει: «Από το πώς αντιμετωπίζει ο καθένας τις προσπάθειες όχι της κυβέρνησης, αλλά των παραγωγικών τάξεων, και της ίδιας της χώρας, να ανοίξουν δρόμους ανάπτυξης. Από το πώς αντιμετωπίζει τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, που ανακοινώθηκε χτες. Από το πώς αντιμετωπίζει κάθε μέτρο και κάθε βήμα, που αποσκοπεί να ξεκολλήσει την Ελλάδα από την στασιμότητα».

Όσο αφορά στις εκλογές, ξεκαθαρίζει πως: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι θα με δουν πολλές φορές ως πρωθυπουργός να έρχομαι στην Κομοτηνή, μέχρι τις εκλογές του 2019 αλλά και μετά. Εγώ πιστεύω ότι η Θράκη- αυτός ο ιδιαίτερος τόπος- έχει πολλές παραγωγικές δυνατότητες που θα πρέπει να αξιοποιηθούν», ενώ προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα.

Αναλύοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα, εκφράζει ότι: «η νέα γενιά των αγροτών πρέπει να ηγηθεί της παραγωγικής διαδικασίας. Και θα την ενισχύσουμε με κάθε διαθέσιμο τρόπο και μέσο. Η επιλογή ενίσχυσης των νέων αγροτών και επιστημόνων του αγροτικού τομέα θα είναι αποτυπωμένη σε όλα τα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που ακολουθούν».

Ως προς τις υποδομές, προτάσσει πως: «αυτές είναι το κλειδί για να μετασχηματιστεί η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη ''σε ένα σταυροδρόμι παραγωγής, εμπορίου και πολιτισμού''. Ολοκληρώσαμε τον Κάθετο άξονα της Ροδόπης από την Κομοτηνή - Νυμφαίο - μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και σε λίγες ημέρες, παραδίδεται το Τμήμα Μάνδρα - Ψαθάδες και εντός του 2018 το Τμήμα Αρδάνιο - Μάνδρα. Επιτέλους ο Έβρος θα αποκτήσει έναν ασφαλή κάθετο άξονα» ανακοινώνοντας ότι σε 15 ημέρες δημοπρατείται το πρώτο τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας «Ξάνθη - Εχίνος - Ελληνο-Βουλγαρικά Σύνορα».