Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην ΕΛΔΥΚ

 
Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην ΕΛΔΥΚ

Ενημερώθηκε: 16/12/17 - 00:00

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε εν όψει των εορτών τις μονάδες της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο, όπου συνομίλησε με τα στελέχη και τους στρατιώτες και τους ευχήθηκε για τις γιορτές.

Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορο Φωκαΐδη. Στην ομιλία του προς τα στελέχη και τους στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι τιμή να ξεκινάω από την ένδοξη ΕΛΔΥΚ, μαζί με εσάς, που υπηρετείτε στην εσχατιά του Ελληνισμού την ελληνική σημαία και μάλιστα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, διότι οι στρατεύσιμοι που είστε εδώ, στο σύνολό σας είστε εθελοντές, γεγονός που σημαίνει ότι γνωρίζατε που επιλέξατε να έρθετε για να υπηρετήσετε την πατρίδα».

Πάνος Καμμένος: Ιστορικό γεγονός αυτή η τριμερής συνάντηση!

«Με δική σας πρωτοβουλία βρίσκεστε εδώ, για να υπηρετήσετε στα χώματα που γέννησαν ήρωες. Είναι ιδιαίτερη τιμή που βλέπω ότι εδώ, στη μέση της αίθουσας των στρατευσίμων, υπάρχει το τραπέζι των αγνοουμένων. Στην ΕΛΔΥΚ, όπως και σε όλες τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχουμε ήρωες, οι οποίοι έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, υπηρετώντας τα κοινά ιδανικά, που και εσείς συνεχίζετε να υπηρετείτε, υπό τη διοίκηση των αρίστων, γιατί εδώ στην Κύπρο έρχονται οι άριστοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί», συμπλήρωσε.

«Θέλω ακόμα να πω ότι ήταν σημαδιακά και τα κάλαντα που είπατε, γιατί ο Ελληνισμός δεν είναι μόνο η μητέρα πατρίδα. Ο Ελληνισμός είναι η ευθεία γραμμή που ξεκινά από τα βυζαντινά κάλαντα, δηλαδή τις αλησμόνητες πατρίδες, τον Πόντο, την Πόλη, την Ίμβρο, την Τένεδο, τη Σμύρνη, τη Μικρά Ασία, τη Βόρειο Ήπειρο και προχωρά στη Θράκη, στα νησιά μας και από εκεί στην Κύπρο».

Το σχόλιο Καμμένου στη ΝΔ για την πώληση όπλων των ΕΔ στο Ισλαμικό Κράτος

κος Καμμένος

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο τόνισε το εξής: «Το Κυπριακό θα έχει επιλυθεί όταν τα κάλαντα θα τα λέμε στον Απόστολο Ανδρέα, όταν η Κύπρος θα έχει απελευθερωθεί και θα έχει επανενωθεί ο πληθυσμός της. Η ΕΛΔΥΚ έχει την ευθύνη της υπεράσπισης του νησιού, μαζί με την Εθνική Φρουρά, της διαφύλαξης του διεθνούς δικαίου, αλλά και της προστασίας της ελληνικής και της κυπριακής σημαίας. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι είμαστε πολύ περήφανοι για εσάς».

η ομιλία του κου Καμμένου εδώ

Αναλυτικά .