ΣΕΚΑΠ: Προς αναγκαστική πτώχευση, σε απόγνωση οι εργαζόμενοι

 
ΣΕΚΑΠ: Προς αναγκαστική πτώχευση, σε απόγνωση οι εργαζόμενοι

Ενημερώθηκε: 26/12/17 - 17:43

Ψυχρολουσία για τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (26/12) η ΣΕΚΑΠ γνωστοποιεί ότι ξεκινά τις διαδικασίες για πτώχευση, ενώ συγκαλεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο την Πέμπτη (28/12) με καλεσμένους ειδικούς από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της γίνεται εξαιτίας της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ για παραβάσεις που έγιναν το 2009 αλλά και μετά την απόφαση των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, με την οποία καθίσταται «ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά».

Δυστυχώς, μέρες εορτών, τα μεγαλύτερα θύματα είναι φυσικά οι 170 εργαζόμενοι της εταιρίας, που ζουν σε συνθήκες αβεβαιότητας και βλέπουν ανοιχτά πλέον το ενδεχόμενο να χάσουν τις δουλειές τους...

Κυβερνητική γκάφα πίσω από την τροπολογία για Σαββίδη και ΣΕΚΑΠ

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ

Στο πλαίσιο της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της εταιρείας, λόγω της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά, η ΣΕΚΑΠ ανακοινώνει τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, με την συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης.

Ο Λοβέρδος στέλνει... τον Σαββίδη στη Βουλή - Νέα τροπή στο σκάνδαλο ΣΕΚΑΠ