Αναστέλλεται η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

 
Αναστέλλεται η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Ενημερώθηκε: 08/01/18 - 14:45

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο έκανε δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης για πάγωμα του Ασύλου του Τούρκου αξιωματικού για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης αστυνομικοί του τμήματος Ολυμπιακού Χωριού προχώρησαν στη σύλληψη του Τούρκου αξιωματικού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος αξιωματικός αρχικά οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη και στη συνέχεια αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στο ΑΤ Ολυμπιακού Χωριού όπου βρισκόταν υπό διοικητική κράτηση το προηγούμενο διάστημα.

Η πρόεδρος του Θ΄ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Ευγενία Μυλωνοπούλου έκανε δεκτό το αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου για χορήγηση προσωρινής διαταγής και αναστέλλει προσωρινά τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, Suleyman Ozkaynakci

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το αίτημα γίνεται δεκτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος, αλλά και για το συμφέρον του ίδιου του αξιωματικού.

Παράλληλα, η προσωρινή διαταγή αναφέρει ότι η διοίκηση (κράτος) θα απέχει από κάθε ενέργεια που στοχεύει στην αναχώρηση του Τούρκου από την Ελλάδα.

Μετά την εν λόγω εξέλιξη, ο Τούρκος στρατιωτικός θα οδηγηθεί και πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου, ως διοικητικά κρατούμενος.

είχε λάβει η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου στις 30 Δεκεμβρίου του 2017

Την απόφαση για χορήγηση ασύλου στον Τούρκο Suleyman Ozkaynakci, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία,.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2018.