CNN Turk: Σχέδιο... χάραξης της ΑΟΖ από Ελλάδα και Κύπρο (ΦΩΤΟ)

 
CNN Turk: Σχέδιο... χάραξης της ΑΟΖ από Ελλάδα και Κύπρο (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 17/01/18 - 23:33

CNN Turk: Για σχέδιο... χάραξης της ΑΟΖ από Ελλάδα και Κύπρο κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος, με στόχο μοιράσουν τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Αττάλειας.

Σύμφωνα με το ξένο δημοσίευμα, θέλουν να χαράξουν μια γραμμή στη μέση και να ορίσουν την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) μεταξύ τους, τονίζοντας ότι αυτή η ζώνη θα συμπίπτει με την ΑΟΖ της Τουρκίας.

Συνεχίζονται οι τουρκικές παραβάσεις στο Αιγαίο!

Κυπριακής Δημοκρατίας

«Το σχέδιο της με την Ελλάδα είναι να μοιράσουν την θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Αττάλειας χαράζοντας μια γραμμή στη μέση ώστε να ορίσουν Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ( ΑΟΖ )», προτάσσει το CNN Turk.

Να τονισθεί πως δεν πρόκειται για επίσημες συζητήσεις καθώς δεν υπάρχουν σχετικές κουβέντες ούτε σε Αθήνα ούτε σε Λευκωσία.

Τουρκίας

Ωστόσο, το εν λόγω μέσο εκτιμά ότι, παρά τις αντιρρήσεις της και της τουρκοκυπριακής πλευράς, θα ξεκινήσουν από τη Ρόδο ή το Καστελόριζο μέχρι τις ακτές της Αττάλειας χαράσσοντας μια ευθεία γραμμή στη μέση.

Βίτσας: Αν η Τουρκία βάλει εμπόδια στην Κυπριακή ΑΟΖ θα είναι η μόνη χαμένη

Και το CNN Turk αναφέρει ότι ο χάρτης που θα δημιουργηθεί με τον καθορισμό της ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου θα συμπίπτει με την ΑΟΖ που έχει κηρύξει η Τουρκία, δημοσιεύοντας και τον παρακάτω χάρτη με τον τίτλο «Το σχέδιο των ελληνοκυπρίων και της Ελλάδας».

κύπρος τουρκία