Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Απόβαση έφιππων κρητικών για την ονομασία της πΓΔΜ

 
Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Απόβαση έφιππων κρητικών για την ονομασία της πΓΔΜ

Πηγή Φωτογραφίας: cretapost

Ενημερώθηκε: 20/01/18 - 08:27

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Απόβαση έφιππων στην συμπρωτεύουσα κάνουν οι κρητικοί και μάλιστα έφιπποι, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή με θέμα την ονομασία των Σκοπίων και τη χρήση του όρου «Μακεδονία» και να σταθούν στο πλευρό των Μακεδόνων!

Σύμφωνα με το Cretapost.gr, η ομάδα των Κρητικών αναχώρησε από το Ηράκλειο, ντυμένη με τις παραδοσιακές κρητικές στολές, με άλογα, μαντιναδολόγους και καλλιτέχνες κρητικής μουσικής, και αναμένεται να αποβιβαστούν το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά, για να μεταβούν αρχικά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, όπου θα καταθέσουν δάφνες και έπειτα θα αναχωρήσουν με λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Μακεδονικό: Μήνυμα του Στρατηγού Φράγκου στην Εκκλησία λίγο πριν το μεγάλο συλλαλητήριο

Να στηρίξουν τους Μακεδόνες, με τους οποίους, τους δένουν δεσμοί αίματος λόγω των Μακεδονικών Αγώνων, αποκάλυψε στο Cretapost, ένας εκ των συμμετεχόντων Βαγγέλης Γραμματικάκης, και συνέχισε:

«Η Μακεδονία για άλλη μια φορά κινδυνεύει. Πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε τους Μακεδόνες με τους οποίους μας δένουν δεσμοί αίματος λόγω των Μακεδονικών Αγώνων. Όλοι μαζί θέλουμε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο με ένα κρητικό “χρώμα”, με τα άλογα, με τις μαντινάδες και τα παραδοσιακά τραγούδια», αναφέρει ο ίδιος.

Θεσσαλονίκης

Το συλλαλητήριο της αποτελεί μία καλή ευκαιρία, ώστε οι Κρητικοί να πρωταγωνιστήσουν σε μία γενικότερη ανάταση της ψυχολογίας του λαού. «Να ενωθούν όλοι οι αδικημένοι αυτού του τόπου για να αντιμετωπίσουν όλα αυτά τα χειρότερα που έρχονται», επισημαίνει ο κ. Γραμματικάκης.

συλλαλητήριο της Κυριακής.

«Αν κυβερνούν προδότες φταίνε οι πατριώτες» είναι το σύνθημα του πανό που θα αναρτήσουν απόψε στο πλοίο η ομάδα των Κρητικών, αλλά και στο